Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent έχει συμφωνήσει να κατασκευάσει μερικές από τις πιο σημαντικές εφαρμογές του για το Apple Vision Pro headset, πριν την επίσημη κυκλοφορία του στη χώρα αργότερα φέτος, όπως αναφέρει το The Information.

Δείτε επίσης: Η Plex δεν αναπτύσσει προς το παρόν εφαρμογή για Vision Pro

Η Tencent αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πολυμέσων στον κόσμο και οι εφαρμογές και υπηρεσίες της είναι πανταχού παρόντες στην Κίνα. Διαθέτει τα Weibo, WeChat, QQ, WeBank, Tencent Pictures, και παιχνίδια όπως το Honor of Kings και το PUBG.

Η Apple TV+ και πολλές άλλες ψυχαγωγικές υπηρεσίες όπως το Disney+ δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα. Σύμφωνα με την έκθεση, “Χωρίς τη συνεισφορά της Tencent, η Apple θα αντιμετώπιζε μεγαλύτερη πρόκληση στο να προωθήσει το Vision Pro στην Κίνα,” χαρακτηρίζοντας την κίνηση της εταιρείας “κρίσιμη” για την επιτυχία της συσκευής στη χώρα.

Δείτε ακόμα: Vision Pro: Οι χρήστες που ξέχασαν τον κωδικό πρόσβασης πρέπει να τον επαναφέρουν στο κατάστημα

Την περασμένη εβδομάδα, ο CEO της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε ότι το Vision Pro θα κυκλοφορήσει στην Κίνα φέτος και θα περιλαμβάνει κρίσιμες κινεζικές εφαρμογές. Είναι πιθανό να είναι πιο ακριβό στην Κίνα λόγω φόρων εισαγωγής και μπορεί ακόμα να διαφημίζεται με διαφορετική ονομασία λόγω διαφοράς στα εμπορικά σήματα με την Huawei

.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple φαίνεται ότι αναζητά Κινέζους συνεργάτες για να τη βοηθήσουν να λανσάρει και να λειτουργήσει το ‌Apple TV+‌, το Apple Arcade και το Apple Fitness+ στη χώρα. Η εταιρεία δεν έχει κυκλοφορήσει καμία νέα υπηρεσία στην Κίνα από το iCloud το 2017, λόγω περιορισμών της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ένας μηχανικός λογισμικού φόρεσε Apple Vision Pro στο γάμο του!

Το Apple Vision Pro είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και αντικειμένων, παρέχοντας ακριβείς και γρήγορες αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Machine Learning για την αυτόματη βελτίωση των αποτελεσμάτων της αναγνώρισης και της ανάλυσης. Το Apple Vision Pro επιτρέπει επίσης την αναγνώριση και την ανάλυση κινήσεων, καθιστώντας το ιδανικό για εφαρμογές που απαιτούν παρακολούθηση κίνησης. Τέλος, το Apple Vision Pro περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες αναγνώρισης κειμένου, επιτρέποντας την εξαγωγή και την ανάλυση πληροφοριών από εικόνες που περιέχουν κείμενο και όταν κυκλοφορήσει στην Κίνα θα περιλαμβάνει και σημαντικές κινεζικές εφαρμογές.

Πηγή: macrumors