Οι λειτουργίες των κοινωνικών μέσων όπως το X (πρώην Twitter) και το WhatsApp περιορίζουν στο στις συνομιλίες, ενώ σε επιλεγμένους χρήστες επιτρέπουν να επικοινωνούν με μεγάλο κοινό. Το Google Chat δείχνει ότι ενσωματώνει αυτές τις επιτυχημένες λειτουργίες, προετοιμάζοντας επίσης και τη δική του προσθήκη, με τη νέα λειτουργία “Announcements”, η οποία θα επιτρέπει τη μετάδοση μηνυμάτων στην πλατφόρμα.

Διαβάστε περισσότερα: Google Chat: Ίσως επιτρέψει να στέλνετε φωνητικά μηνύματα

Ο μακροχρόνιος αναλυτής Android AssembleDebug στο X μας προσέφερε μια πρώτη ματιά στη λειτουργία “Announcements” στο Google Chat (μέσω του Android Police). Ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή λειτουργία, αλλά έχουμε μια γενική ιδέα. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένας τύπος χώρου στο Google Chat που επιτρέπει τη δημιουργία ομάδων συνεργασίας. Με τη νέα αυτή δυνατότητα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν εάν ο χώρος τους είναι για συνεργασία ή για ανακοινώσεις.

Οι χώροι συνεργασίας στο Google Chat επιτρέπουν στους χρήστες να συνεργάζονται εύκολα, μοιράζοντας αρχεία, με το να αναθέτουν εργασίες και με το να οργανώνουν τις συνομιλίες τους.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες που η Google θα μπορούσε να ανταγωνιστεί μέσω της λειτουργίας “Announcements” στο Google Chat, όπως το WhatsApp, το Discord και το Telegram, τα οποία προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες με τις αίθουσες συνομιλίας της Google. Επιπλέον, υπάρχουν εφαρμογές επικοινωνίας για επαγγελματική χρήση, όπως το Slack και το Microsoft Teams. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές εφαρμογές της Google που απευθύνονται στις επιχειρήσεις μέσω του Google Workspace, είναι λογικό η εταιρεία να επιθυμεί να συμπεριλάβει τα πάντα σε ένα κοινό μέσο.

Δείτε ακόμη: Google Podcasts: Σταματάει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε την πραγματική απόδοση των “Announcements” του Google Chat κατά την πρώτη τους εμφάνιση και να εξετάσουμε εάν οι χρήστες επιθυμούν να τις υιοθετήσουν.

Πηγή: androidcentral