Στην πρόσφατη Σύνοδο Επιχειρησιακής Τεχνολογίας της Fortinet, επισημάνθηκε η κυβερνοασφάλεια ως ο πιο κύριος κίνδυνος των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, το 78% των κατασκευαστών θεωρεί την κυβερνοασφάλεια ως έναν από τους 5 βασικούς κινδύνους, σε σύγκριση με το 70% το 2020.

Δείτε περισσότερα: Fortinet FortiClient EMS: Κυκλοφόρησε PoC exploit για κρίσιμη ευπάθεια

Μεταξύ των κινδύνων αυτών, η Fortinet παρατηρεί ότι το ransomware εξακολουθεί να έχει σημαντική επίδραση, αυξάνοντας το ποσοστό από 23% των επιθέσεων στις βιομηχανίες κατασκευών το 2020 σε 36% το 2023. Σύμφωνα με μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, πάνω από το 80% των κατασκευαστών αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία παραβίαση δεδομένων το προηγούμενο έτος, ενώ το 15% αντιμετωπίζει έξι ή περισσότερες παραβιάσεις.

«Είναι σημαντικό να εξετάσουμε την ισορροπία μεταξύ της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς σχετικά με την επιχειρηματική τεχνολογία και την ενίσχυση της άμυνας», δήλωσε ο John Maddison, επικεφαλής μάρκετινγκ και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Fortinet.

Η Fortinet υπογραμμίζει τη σημασία της κατανόησης της λειτουργικής ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών και της προτεραιότητας της διαχείρισης των ευπαθών σημείων για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Επισημαίνει την ανάγκη μιας συνεχούς ολοκληρωμένης προσέγγισης για την εκπαίδευση και βελτίωση της αρχιτεκτονικής, των σχεδίων αντίδρασης και της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας έναντι των αναδυόμενων απειλών.

Για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει στον έλεγχο ασφαλείας στην Τεχνολογία των Λειτουργικών Συστημάτων (OT). Το 48% δήλωσε εκτέλεση ελέγχων τους τελευταίους έξι μήνες, έναντι 44% το 2020. Τα αυστηρά μέτρα προστασίας

δεδομένων έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, με το 23% των κατασκευαστών να πραγματοποιούν μηνιαίους ελέγχους ασφαλείας στην OT, ενώ το 49% πραγματοποιεί κάθε τρίμηνο.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, η Fortinet προσφέρει την πλατφόρμα Fortinet OT Security, μια πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας που σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία των βιομηχανικών δικτύων. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει εκτεταμένη ορατότητα, βασισμένη στην αρχή του μοντέλου μηδενικής εμπιστοσύνης (Zero-Trust), ενισχύοντας τη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SOC). Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την προστασία του δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Fortinet: Κρίσιμη ευπάθεια στο FortiClient EMS

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, η Fortinet επεσήμανε την ολοκληρωμένη προσέγγισή της στην ασφάλεια, βασισμένη σε έξυπνη ανίχνευση απειλών OT σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύξουν ένα μοντέλο Zero-Trust και να διευκολύνουν με ασφάλεια τη σύγκλιση IT/OT.

Πηγή: backendnews