Πριν από μερικές μέρες, η Capcom κυκλοφόρησε την πρώτη ενημέρωση μετά την κυκλοφορία για το Dragon’s Dogma 2. Και, μαζί με τις βελτιώσεις εικόνας στο DLSS Super Resolution, αυτό το patch βελτίωσε επίσης τη συνολική απόδοση στο PC.

Δείτε επίσης: Intel: 40 TOPS NPU η Ελάχιστη Απαίτηση για τα Copilot & AI PC

Για τις δοκιμές, χρησιμοποιήθηκε ένας AMD Ryzen 9 7950X3D, 32GB DDR5 στα 6000Mhz, και η κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4090. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν τα Windows 10 64-bit και ο οδηγός GeForce 551.86. Επιπλέον, απενεργοποιήθηκε ο δεύτερος CCD στον Ryzen 7950X3D.

Στο Vernworth, ίσως η μεγαλύτερη πόλη του παιχνιδιού, το DD2 έχει πολύ λιγότερα σκαμπανεβάσματα από πριν. Σοβαρά, απλά δείτε το παρακάτω βίντεο.

Δείτε ακόμα: Προβλήματα Στο Helldivers 2 Λόγω Χιονιού

Δεν λέω ότι το παιχνίδι δεν έχει πλέον σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πλέον αυτά τα μεγάλα συνεχή σκαμπανεβάσματα στο Vernworth. Οι μικρότερες πόλεις τρέχουν ακόμη καλύτερα από αυτό. Και, όπως μπορεί να έχετε φανταστεί, έξω από τις πόλεις το παιχνίδι γίνεται GPU-bound και δεν υποφέρει από σκαμπανεβάσματα της CPU.

Στο βίντεο, παρουσιάστηκε επίσης το DLSS 3 Frame Generation Mod. Χρησιμοποιώντας το, ο tester κατάφερε να έχει πάνω από 100fps στα 1440p/Max Settings/Ray Tracing με κάρτα γραφικών την NVIDIA GeForce RTX 4090. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, χρησιμοποιήθηκε το Quality Ray Tracing Mod που έχει ένα αρκετά μεγάλο αντίκτυπο μείωσης απόδοσης. Επίσης, επέβαλλε DLAA μέσω του εργαλείου NVIDIA Inspector (άρα αυτή είναι η απόδοση με DLAA και όχι με τη λειτουργία DLSS Quality).

«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είμαστε οι μόνοι που διαπιστώνουμε αυτή τη βελτίωση της απόδοσης. Πολλοί χρήστες στο Steam, Reddit, NeoGAF και Resetera έχουν μοιραστεί παρόμοια αποτελέσματα. Οπότε όχι, αυτό δεν είναι ένα εφέ placebo. Το παιχνίδι τρέχει καλύτερα από την έκδοσή του κατά την κυκλοφορία του. Τουλάχιστον στο PC. Ω, και δεν θα χρειαστεί πλέον να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο για μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.»

Δείτε επίσης: Pepper Grinder: Ελληνικό Review

Ωστόσο, το γεγονός ότι το DD2 τρέχει καλύτερα στο PC δεν σημαίνει ότι έχει μικρότερες απαιτήσεις CPU. Το παιχνίδι θα χρειαστεί ακόμη μια ισχυρή CPU για να φτάσετε σε υψηλά frame rates. Παρόλα αυτά, τώρα μπορείτε να έχετε μια αρκετά ομαλή εμπειρία στο περίπου 90% του χρόνου παιχνιδιού σας.

Το Dragon’s Dogma 2 κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και οι moderators βελτίωσαν αμέσως πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα mod που βελτιώνει την κίνηση της κάμερας του ποντικιού. Ένας άλλος mod προσθέτει μια φρέσκια μηχανική κλειδώματος της κάμερας πάνω στον εχθρό. Στη συνέχεια, έχουμε το Save Manager Mod που είναι ένα απαραίτητο mod. Αυτό το mod σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι, να δημιουργήσετε πολλαπλούς χαρακτήρες και να έχετε απεριόριστα αρχεία αποθήκευσης για κάθε χαρακτήρα. Ας μην ξεχνάμε αυτό το mod που βελτιώνει την ποιότητα του Ray Tracing και μειώνει τις παρενέργειες smearing. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε το DLSS 3 Frame Generation Mod, καθώς και τα πρώτα Texture Packs 4Κ.

Πηγή: dsogaming