Μια νέα πιθανή λειτουργία SOS για το Apple Watch που περιγράφεται σε μία νέα αίτηση κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μπορεί να βοηθήσει να σωθούν κολυμβητές από πνιγμό.

Δείτε επίσης: Αποκτήστε το Apple Watch SE με έκπτωση στην Amazon

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λειτουργία SOS περιγράφει πώς το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει “ανωμαλή συμπεριφορά” και να μεταδώσει αυτόματα ένα σήμα για βοήθεια.

Η Apple ξεκινάει επισημαίνοντας ότι ο πνιγμός αποτελεί σημαντικό αίτιο ατυχημάτων, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Η εταιρεία επισημαίνει την ανάγκη για γρήγορη ανταπόκριση όταν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο στο νερό.

Η Apple σημειώνει ότι μερικές πισίνες είναι εξοπλισμένες με υποβρύχια συστήματα καμερών σχεδιασμένα για τον εντοπισμό ενός κολυμβητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες και ειδοποιούν τους ναυαγοσώστες, αλλά αυτά είναι ακριβά για να εγκατασταθούν και αναξιόπιστα.

Δείτε ακόμα: Μελέτη Apple Watch: Ποια κράτη ασκούνται περισσότερο;

Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της λειτουργίας SOS αναφέρει ότι μια wearable συσκευή όπως ένα Apple Watch θα λειτουργεί σε περισσότερα περιβάλλοντα, θα είναι πιο αξιόπιστη και θα ανιχνεύει περισσότερα είδη προβλημάτων.

Για παράδειγμα, αν το ρολόι είναι ρυθμισμένο ώστε να σημειώνει ότι ο χρήστης δεν ξέρει να κολυμπά, μπορεί αυτόματα να στείλει ένα σήμα εάν μπει σε μια βαθύτερη περιοχή της πισίνας.

Οι ειδοποιήσεις μπορούν να σταλούν σε άλλες συσκευές (για παράδειγμα, φίλους και μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στην πισίνα) και μπορούν επίσης να διασυνδεθούν με υπάρχοντα συστήματα ανίχνευσης πνιγμού και συναγερμού, ώστε να ειδοποιούνται αυτόματα και οι ναυαγοσώστες.

Όπως πάντα, η νέα λειτουργία SOS του Apple Watch δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα γίνει διαθέσιμη στα ρολόγια, αλλά αυτό φαίνεται να είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος για συμπερίληψη σε μια μελλοντική ενημέρωση του watchOS.

Δείτε επίσης: Πάνω από 200 Apple Watches βρέθηκαν σε λίμνες του Ιλινόις

Τα Apple Watches μπορούν ήδη να ανιχνεύουν και να αντιδρούν σε πτώσεις, ατυχήματα οχημάτων και προβλήματα καρδιάς. Η εταιρεία μοιράστηκε ιστορίες από κάποιους από αυτούς που έσωσαν τη ζωή τους σε έδύο βίντεο, με τίτλο “what’s your emergency” και “Dear Apple“.

Πηγή: 9to5mac