Τα Dave the Diver και Tales of Kenzera: Zau έρχονται στη συνδρομή PlayStation Plus της Sony. Το Tales of Kenzera: Zau ως day-one κυκλοφορία.

Το κατηγορίας Metroidvania, Tales of Kenzera: Zau, θα προστεθεί στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus στις 23 Απριλίου για τους συνδρομητές Extra και Premium.

Δείτε επίσης: Τα παιχνίδια του PlayStation Plus για τον Απρίλιο

Το Tales of Kenzera: Zau αναπτύχθηκε από τα Surgent Studios και είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες Bantu και την εμπειρία της θλίψης του ιδρυτή του στούντιο, Abubakar Salim.

Πράγματι, ο Salim (που είναι γνωστός για τη φωνητική του εργασία στο Assassin’s Creed: Origins) είπε ότι ο είδος Metroidvania είναι το τέλειο όχημα για εξερεύνηση της θλίψης.

Δείτε επίσης: Προβλήματα Στο Helldivers 2 Λόγω Χιονιού

Tales of Kenzera: Zau
Tales of Kenzera: Zau

“Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε πότε θα συμβεί, απλώς σας ρίχνει σε αυτόν τον νέο κόσμο που δεν έχετε ιδέα”, είπε. “Οτιδήποτε κι αν προετοιμαστείτε, τα βιβλία που διαβάζετε, οι άνθρωποι που μιλάτε, είναι πολύ, πολύ προσωπικό. Και είναι κάτι που απλώς σας έρχεται όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε.”

“Ωστόσο, σας παρέχει τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε. Θα νιώσετε λυπημένοι, θα νιώσετε θυμωμένοι. Κάποιες μέρες ίσως ακόμα και να το ξεχάσετε. Τα εργαλεία είναι εκεί, αλλά πρέπει να τα ανακαλύψετε καθώς προχωράτε σε αυτό το ταξίδι. Και για μένα, αυτό είναι ακριβώς το Metroidvania.”

Δείτε ακόμα: Pepper Grinder: Ελληνικό Review

Μια δοκιμαστική έκδοση του κυκλοφόρησε ως μέρος του Steam Next Fest και εντυπωσίασε με την συναισθηματική αφήγησή του. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία σε PlayStation, Xbox, Switch και PC στις 23 Απριλίου.

Dave the Diver

Το indie παιχνίδι κατάδυσης-ψαρέματος, Dave the Diver, από την άλλη, κυκλοφόρησε πέρυσι στο Switch και στο PC και θα ενταχθεί επίσης στο PS Plus αυτόν τον μήνα από τις 16 Απριλίου για να γιορτάσει την κυκλοφορία του στην πλατφόρμα.

Λαμβάνει ισχυρή θετική κριτική από το Eurogamer, περιγράφεται ως “ένας ιλιγγιώδης τίτλος που αποτελείται από πολλά μέρη”.

Dave the Diver

Ενώ η Sony εξακολουθεί να μην τοποθετεί τα day-one παιχνίδια στην υπηρεσία συνδρομής της την πρώτη μέρα, κάποια ανεξάρτητα παιχνίδια το έχουν κάνει. Τα παιχνίδια αυτά ακολουθούν τα Sea of Stars του περασμένου έτους, καθώς και τα Stray και Tchia.

Πηγή: eurogamer