Η Hoya Corporation, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οπτικών προϊόντων, ανακοίνωσε ότι μια “αστοχία συστήματος” προκάλεσε διακοπή λειτουργίας των διακομιστών σε ορισμένα εργοστάσια παραγωγής και επιχειρηματικά τμήματα. Λέγεται ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μια απόπειρα κυβερνοεπίθεσης στη Hoya.

Προχθές, μάθαμε ότι τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου και πολλά από τα επιχειρηματικά τμήματα αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα IT“, δήλωσε η Hoya τη Δευτέρα. “Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πλήρες χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των συστημάτων, αλλά προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε τα συστήματά μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών“, είπε ακόμα η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Omni Hotels: Η διακοπή συστημάτων οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

Hoya: Κυβερνοεπίθεση πίσω από τη διακοπή;

Η Hoya ανταποκρίθηκε στο περιστατικό απομονώνοντας τους διακομιστές που επηρεάστηκαν και ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές, στις χώρες που επηρεάστηκαν. Η εταιρεία συνεργάζεται με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και η έρευνα έδειξε ότι το περιστατικό πιθανότατα προκλήθηκε από τρίτο που απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους διακομιστές τους.

Επιπτώσεις σε παραγγελίες και παραγωγή

Η κυβερνοεπίθεση και η διακοπή επηρέασαν ορισμένες μονάδες παραγωγής και το σύστημα παραγγελιών της Hoya, δημιουργώντας προβλήματα στην εκπλήρωση των παραγγελιών των πελατών. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης από τους πελάτες και σε μείωση των πωλήσεων

.

Δείτε επίσης: Η Ινδία ελευθερώνει πολίτες που εξαναγκάζονταν σε κυβερνοεπιθέσεις

Η Hoya διερευνά επί του παρόντος εάν οι hackers είχαν πρόσβαση ή αν έκλεψαν εμπιστευτικά ή προσωπικά δεδομένα, που ήταν αποθηκευμένα στα παραβιασμένα συστήματα.

Hoya Corporation: Κυβερνοεπίθεση επηρεάζει παραγωγή και παραγγελίες

Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε και να αναλύουμε τον αντίκτυπο αυτού του περιστατικού σε συνεργασία με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και τις αρμόδιες αρχές. Θα λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση των συστημάτων που είναι απαραίτητα για τις δραστηριότητες παραγωγής και πωλήσεων και για την επανέναρξη του συστήματος προμήθειας προϊόντων στους πελάτες“, είπε η Hoya.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις από Κινέζους hackers αυξάνονται στις Φιλιππίνες

Συνολικά, η επίθεση μπορεί να έχει προκαλέσει μακροπρόθεσμες ζημιές στην εταιρεία, καθώς η αποκατάσταση μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει σημαντικά στην ασφάλεια των πληροφοριών για να αποφύγει παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com