Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Google ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη λειτουργία “Find My Device”.

Υπάρχει ωστόσο ένα θέμα που ίσως επηρεάσει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την Android συσκευή σας από εδώ και στο εξής: Το Bluetooth θα μπορεί να τεθεί μόνο σε κατάσταση αναμονής, χωρίς να απενεργοποιείται πλήρως.

Η λειτουργία “Find My Device” θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, επιτρέποντας σε τηλέφωνα, ακουστικά και άλλες συσκευές με Bluetooth να εντοπίζονται. Αυτό αναδεικνύει τη λειτουργία του Bluetooth στην επόμενη έκδοση του Android.

Διαβάστε περισσότερα: Το Apple-friendly “Find My Devices” της Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Το κλειδί λέξη εδώ είναι “Bluetooth”. Δισεκατομμύρια συσκευές Android, συμμετέχοντας στο δίκτυο, αλληλεπιδρούν αθόρυβα δημιουργώντας έναν τεράστιο ιστό εντοπισμού τοποθεσίας. Κάθε τηλέφωνο ή tablet που συμμετέχει μεταδίδει έναν κρυπτογραφημένο φάρο τοποθεσίας, τον οποίο λαμβάνουν και μεταβιβάζουν οι γύρω συσκευές στην Google. Μόνο ο κάτοχος της “χαμένης” συσκευής μπορεί να δει την τοποθεσία της.

Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα: Το Bluetooth πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για να λειτουργούν σωστά όλα αυτά. Όπως εντόπισε ο Mishaal Rahman (μέσω του Android Authority) με την κατάργηση του APK, η Google εργάζεται σε μια λύση στο Android 15 που σας επιτρέπει να πατήσετε αποτελεσματικά το “pause” στο Bluetooth αντί να το απενεργοποιήσετε πλήρως. Αυτό είναι πιθανό λόγω ανησυχιών για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εάν το Bluetooth είναι συνεχώς ενεργοποιημένο και κάνει ping στην τοποθεσία σας.

Η λειτουργία που αναφέρεται ως “Αυτόματη Ενεργοποίηση Bluetooth” παρέχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του Bluetooth, με πρόταση επανενεργοποίησής του την επόμενη ημέρα. Αυτό διατηρεί λειτουργίες όπως το “Find My Device”, ενώ επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας κατά τις απαιτούμενες ώρες.

Δείτε ακόμη: Η JBL αναβαθμίζει τη δημοφιλή σειρά ηχείων Bluetooth

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναζήτηση στον source code δεν εγγυάται την πραγματοποίηση αυτών των λειτουργιών. Επιπλέον, ορισμένες συσκευές ενδέχεται να μην υποστηρίζουν την αυτόματη εναλλαγή Bluetooth. Για να είμαστε σίγουροι, πρέπει να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του Android 15, αλλά η ανακοίνωση αυτή υποδεικνύει ότι η Google δίνει σημασία στην αναφορά στο απόρρητο και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας “Find My Device”.

Πηγή: phonearena