Η Uber Eats λανσάρει ένα short-form video feed τύπου TikTok, για να ενισχύσει το engagement των χρηστών και να βοηθήσει τα εστιατόρια να παρουσιάσουν τα πιάτα τους καλύτερα. Ο Διευθυντής Προϊόντων της Uber Eats, Awaneesh Verma, είπε ότι το νέο video feed βρίσκεται υπό δοκιμή στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τορόντο. Η δυνατότητα θα επεκταθεί στο μέλλον σε περισσότερες περιοχές.

Η δημοτικότητα του TikTok έκανε πολλές άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram, το YouTube, το Snapchat και το Netflix να φέρουν αντίστοιχο short-form video feed. Το LinkedIn πειραματίζεται, επίσης, με μια τέτοια δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Uber Eats delivery robot: Μεταφορές γευμάτων στο Τόκιο

Τα νέα σύντομα βίντεο της Uber Eats είναι ορατά σε καρουζέλ, τοποθετημένα σε όλη την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής οθόνης. Κάνοντας κλικ σε μια προεπισκόπηση βίντεο, θα εμφανιστεί ένα κάθετο feed με βίντεο σύντομης μορφής. Το περιεχόμενο θα έχει να κάνει με εστιατόρια που είναι αρκετά κοντά στους χρήστες, ώστε να μπορούν να γίνουν παραδόσεις.

Ο Verma λέει ότι το short-form video feed στο Uber Eats έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί την αίσθηση ότι το άτομο βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο αυτοπροσώπως.

Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι δοκιμάζουν πολύ πιο εύκολα νέα πιάτα και πράγματα, που διαφορετικά δεν θα δοκίμαζαν“, είπε ο Verma. “Ακόμη και μικρά πράγματα όπως το να μπορούμε να δούμε την υφή και τις λεπτομέρειες για το πώς φαίνεται μια μερίδα ή τι περιέχει ένα πιάτο, είναι πραγματικά σημαντικά για τους χρήστες μας“.

Η Uber Eats σημειώνει ότι τα βίντεο δεν είναι διαφημίσεις.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Πολλά εστιατόρια διαθέτουν λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να προβάλουν το φαγητό τους χρησιμοποιώντας βίντεο σύντομης μορφής. Με την εμφάνιση αυτών των βίντεο απευθείας στην εφαρμογή Uber Eats, η εταιρεία βοηθά τα εστιατόρια να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες

. Όσο για τους καταναλωτές, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακαλύψουν νέα εστιατόρια και πιάτα για να δοκιμάσουν, οπότε η Uber Eats μπορεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες με το short-form video feed.

Οι αντιδράσεις των χρηστών στη νέα λειτουργία της Uber Eats θα είναι λογικά ανάμεικτες, όπως συμβαίνει πάντα. Κάποιοι χρήστες θα εκτιμήσουν την ευκαιρία να δουν πιο αναλυτικά τα πιάτα πριν τα παραγγείλουν, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις.

Επιπλέον, οι χρήστες που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση του TikTok θα βρουν τη νέα λειτουργία ιδιαίτερα εύχρηστη και ελκυστική. Το γεγονός ότι μπορούν να περιηγηθούν σε βίντεο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν στην εφαρμογή TikTok θα τους δίνει μια αίσθηση οικειότητας.

Δείτε επίσης: Η Uber θα εμφανίζει “διαφημίσεις βίντεο” στις εφαρμογές της

Ωστόσο, θα υπάρξουν σίγουρα και χρήστες που θα εκφράσουν ανησυχίες για την πιθανότητα υπερφόρτωσης πληροφοριών λόγω των short-form video στο Uber Eats. Αυτοί οι χρήστες ανησυχούν ότι η προσθήκη βίντεο μπορεί να κάνει την εφαρμογή πιο περίπλοκη και δύσκολη στη χρήση. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα των βίντεο.

Πηγή: techcrunch.com