Η Microsoft κυκλοφόρησε το KB5036892 cumulative update για τα Windows 10 21H2 και Windows 10 22H2, το οποίο φέρνει διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις, καθώς και δύο νέες δυνατότητες.

Το KB5036892 είναι μια υποχρεωτική ενημέρωση για τα Windows 10, που περιέχει τις ενημερώσεις ασφαλείας του Patch Tuesday Απριλίου 2024.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να εγκαταστήσουν αυτήν την ενημέρωση μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, κάνοντας κλικ στο Windows Update και εκτελώντας, μη αυτόματα, ένα ‘Check for Updates‘ (Έλεγχο για ενημερώσεις).

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική, λογικά θα ξεκινήσει αυτόματα η εγκατάστασή της στα Windows μόλις ελέγξετε για ενημερώσεις. Ίσως σας βοηθήσει να προγραμματίσετε μια ώρα επανεκκίνησης του υπολογιστή σας για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Δείτε επίσης: Νέο Windows driver αποκλείει την αλλαγή του προεπιλεγμένου browser

Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, τα Windows 10 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19045.4291 και τα Windows 10 21H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19044.4291.

Επίσης, είναι δυνατή η μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5036892 από το Microsoft Update Catalog.

Τι νέο φέρνει η έκδοση Windows 10 KB5036892;

Η ενημέρωση Windows 10 KB5036892 αποτελείται κυρίως από διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις, αλλά υπάρχουν και δύο νέες δυνατότητες.

  • Προστίθεται το Windows Spotlight στο φόντο της επιφάνειας εργασίας, το οποίο πραγματοποιεί λήψη και περιστροφή εικόνων για την ταπετσαρία σας. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί μεταβαίνοντας στα Settings > Personalization > Background > Personalize your background και επιλέγοντας Windows spotlight.
  • Επιπλέον, θα εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος των Windows 10 (π.χ. καιρός, αθλήματα, κυκλοφορία, οικονομικό περιεχόμενο).

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε το Find My Device;

Η ενημέρωση Windows 10 KB5036892 περιλαμβάνει, επίσης, είκοσι μία επιδιορθώσεις, με τις πιο σημαντικές να είναι:

  • Αντιμετώπιση ζητήματος που επηρεάζει το touch keyboard (δεν ανοίγει μερικές φορές).
  • Όταν συνδέεστε, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας προσκαλεί να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11
    (μόνο εάν η συσκευή σας είναι κατάλληλη για αναβάθμιση).
  • Αυτή η ενημέρωση επηρεάζει το Windows Hello for Business. Οι διαχειριστές IT μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν mobile device management για να απενεργοποιούν το μήνυμα που εμφανίζεται όταν οι χρήστες συνδέονται σε ένα μηχάνημα που συνδέεται με το Entra. Για να γίνει αυτό, μπορούν να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση “DisablePostLogonProvisioning”. Αφού συνδεθεί ένας χρήστης, η παροχή είναι απενεργοποιημένη για συσκευές Windows 10 και Windows 11.
  • Αυτή η ενημέρωση προσθέτει τα search highlights στο πλαίσιο αναζήτησης της γραμμής εργασιών για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στους παρόχους αναζήτησης των Windows.

Δείτε επίσης: Τα preview updates στα Windows 11 22H2 Home και Pro λήγουν στις 26 Ιουνίου

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τις ενημερώσεις στα Windows, καθώς η μη ενημέρωση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την απόδοση του υπολογιστή σας. Οι ενημερώσεις των Windows περιέχουν διορθώσεις για σφάλματα και ευπάθειες ασφαλείας, καθώς και βελτιώσεις στην απόδοση του λειτουργικού συστήματος. Οι προγραμματιστές της Microsoft συνεχώς αναζητούν τρόπους για να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα και να διορθώσουν προβλήματα απόδοσης. Αν δεν εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις, ο υπολογιστής σας μπορεί να γίνει αργός, να κολλάει ή να αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com