Το Google Podcasts έχει καταργηθεί επισήμως εδώ και μια εβδομάδα και ο διάδοχός του, το YouTube Music, δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αφού το Podcast του Υoutube Music για κάποιους χρήστες είναι απογοητευτικό.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι η ομάδα του YouTube Music Podcast προσέχει τις ανάγκες μας. Χρησιμοποίησαν το Reddit για να μας ενημερώσουν ότι λαμβάνουν υπόψη τα σχόλιά μας και ότι «βρίσκονται σε διαδικασία εφαρμογής αρκετών βελτιώσεων».

Δείτε ακόμα: Google Podcasts: Σταματάει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Επιπλέον, παρουσίασαν μια συνοπτική λίστα με τις βελτιώσεις που έχουν ήδη υλοποιήσει σχετικά με τα podcast, όπως:

Επιλογές ταξινόμησης αναβάθμισης: Πλέον είναι δυνατόν να οργανώσετε τα επεισόδια ενός podcast ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης, από το πιο πρόσφατο προς το παλαιότερο ή αντίστροφα, τη δημοτικότητα, ή να επιλέξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτή η λειτουργία δεν ήταν διαθέσιμη από την πρώτη μέρα, παρόλα αυτά.

Παγκόσμια απήχηση: Οι χρήστες εκτός Η.Π.Α. έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν podcast απευθείας στην αρχική τους σελίδα, με την προσθήκη της νέας επιλογής “Προτεινόμενες Εκπομπές”, ενός χαρακτηριστικού που ήδη είναι διαθέσιμο στους χρήστες των Η.Π.Α. Αυτό καθιστά την ανακάλυψη νέων επεισοδίων πολύ πιο εύκολη.

Βελτίωση αναζήτησης: Καλύτερα αποτελέσματα που κάνουν την εύρεση των επιθυμητών podcast πιο αποτελεσματική και εύκολη.

Αυτές οι τροποποιήσεις αποτελούν ένα θετικό βήμα, ωστόσο είναι πραγματικά απογοητευτικό που δεν έγιναν πριν το κλείσιμο του Google Podcasts. Εν τω μεταξύ, το YouTube Music στερείται κρίσιμων λειτουργιών

, τις οποίες ακόμα και οι πιο ερασιτεχνικοί λάτρεις των podcasts θα εντοπίσουν.

Πολλές από τις προτάσεις που διατυπώνονται σε αυτή τη συζήτηση στο Reddit αναδεικνύουν την απογοητευτική έλλειψη ορισμένων βασικών λειτουργιών. Η ενσωμάτωση δυνατοτήτων όπως η αναζήτηση συγκεκριμένου επεισοδίου μέσα σε μια σειρά, η ευκολία πλοήγησης μέσω των κεφαλαίων, και η δυνατότητα να σημειώνεις επεισόδια ως παρακολουθημένα, είναι κρίσιμης σημασίας και εξακολουθούν να λείπουν, γεγονός που συνιστά σημαντικό κενό.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της μετάβασης από το Google Podcasts στο YouTube Music μόλις πέρυσι, ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι αυτή ήταν η προοπτική. Συνεκτιμώντας αυτό το χρονοδιάγραμμα, προκαλεί έκπληξη η καθυστέρηση στη μεταφορά πολλών λειτουργιών από το Google Podcasts στη νέα του μορφή.

Διαβάστε επίσης: Ενσωμάτωση του Google Podcasts στο YouTube Music

Ελπίζουμε η Google να λάβει σοβαρά υπόψη τα σχόλια των χρηστών και να προβεί στην εφαρμογή των προτεινόμενων βελτιώσεων το συντομότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν εναλλακτικές, κάποιοι ενδέχεται να στραφούν προς άλλες πλατφόρμες, όπως το Pocket Casts ή το Spotify. Καθίσταται, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη για μια βελτιωμένη εμπειρία.

Πηγή: phonearena