Μερικά τραγούδια της Taylor Swift φαίνεται πως επέστρεψαν στο TikTok την Πέμπτη, μερικούς μήνες μετά την αφαίρεσή τους.

Τα τραγούδια της δημοφιλούς Αμερικανίδας τραγουδίστριας ήταν μεταξύ των πολλών κομματιών που αφαιρέθηκαν από το TikTok, λόγω του ότι η δισκογραφική Universal Music Group και η πλατφόρμα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Πολλά βίντεο που χρησιμοποιούν γνωστά κομμάτια της Swift παρέμειναν στην πλατφόρμα, αλλά δεν ακουγόταν η μουσική κατά την προβολή. Όμως, από χθες, σε πολλά TikTok βίντεο έχει αποκατασταθεί ο ήχος — συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που είχαν προηγουμένως τεθεί σε σίγαση στον λογαριασμό της  Taylor Swift.

Δείτε επίσης: Το TikTok ετοιμάζει την εφαρμογή “ανταγωνιστή” του Instagram

Τραγούδια από άλλους δημοφιλείς καλλιτέχνες της Universal Music Group, όπως των Drake και Olivia Rodrigo, εξακολουθούσαν να είναι σε σίγαση. Επίσης, ορισμένα βίντεο στον λογαριασμό της Swift με άλλους καλλιτέχνες, δεν ακούγονται.

Η UMG, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μουσικής στον κόσμο, αφαίρεσε τη μουσική της από το TikTok στα τέλη Ιανουαρίου. Η εταιρεία είχε πει τότε, σχετικά με αυτή την απόφαση: “Στις συζητήσεις μας για την ανανέωση συμβολαίου, τους πιέζαμε για τρία κρίσιμα ζητήματα – κατάλληλη αποζημίωση για τους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς μας, προστασία των καλλιτεχνών από βλαβερές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης και ασφάλεια στο διαδίκτυο για τους χρήστες του TikTok. Αλλά η έλλειψη λύσης οδήγησε στην απόφαση να αφαιρέσουμε τη μουσική μας“.

Τελικά η TikTok προσπαθεί να οικοδομήσει μια επιχείρηση βασισμένη στη μουσική, χωρίς να πληρώνει δίκαια για τη μουσική“, είχε προσθέσει η UMG.

Δείτε επίσης: Τι σκέφτονται οι Αμερικανοί για την πιθανή απαγόρευση του TikTok

Το TikTok, με τη σειρά του, είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς της UMG λέγοντας ότι η εταιρεία μουσικής έβαζε “τη δική της απληστία

πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών της“.

Το TikTok εκτιμάται ότι έχει 1,5 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν μουσική στην πλατφόρμα για να βελτιώσουν τα βίντεό τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των βίντεο TikTok διαθέτουν μουσική. Η πλατφόρμα αποτελεί πλέον ένα κρίσιμο μέρος του οικοσυστήματος της μουσικής βιομηχανίας και αρκετοί νέοι καλλιτέχνες έχουν γίνει διάσημοι χάρη στις viral επιτυχίες στην εφαρμογή.

Η ανταπόκριση των οπαδών της Taylor Swift στην επιστροφή των τραγουδιών της στο TikTok είναι σίγουρα ενθουσιώδης. Οι φαν της έχουν ήδη εκφράσει τη χαρά τους μέσω διαφόρων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας βίντεο και δημοσιεύσεις που επαινούν την επιστροφή της.

Δείτε επίσης: TikTok: Ο CEO καλεί τους Αμερικανούς να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο απαγόρευσης

Τα τραγούδια της Swift έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο TikTok, με τους χρήστες να δημιουργούν πολλές χορογραφίες και βίντεο με αυτά. Η επιστροφή αυτών των τραγουδιών θα φέρει νέα δημιουργικά βίντεο στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, οι οπαδοί της Swift εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι η επιστροφή των τραγουδιών της στο TikTok θα αυξήσει την αναγνώριση της μουσικής της από νεότερες γενιές που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένες με την πρώιμη καριέρα της.

Πηγή: www.nbcnews.com