Οι φαν του Prince of Persia πραγματικά γευματίζουν φέτος. Έχουμε ήδη δει την κυκλοφορία του καλοδεχούμενου Metroidvania Prince of Persia: The Lost Crown, αλλά η Ubisoft μόλις ανακοίνωσε ένα άλλο παιχνίδι στη σειρά. Το Rogue Prince of Persia είναι μια συνεργασία με την Evil Empire, τους developers πίσω από το εμβληματικό roguelite Dead Cells. Θα κυκλοφορήσει στο Steam Early Access στις 14 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Η EA βάζει τέλος στις φήμες για ακυρωμένο remake του Dead Space 2

Είναι ένα roguelike παιχνίδι πλευρικής κύλισης, ακριβώς όπως το Dead Cells. Όπως μπορείτε να δείτε από το trailer, τα γραφικά θυμίζουν επίσης το ευρέως αναγνωρισμένο και υψηλά εθιστικό action-platformer. Παίζετε ως, ο Πρίγκιπας της Περσίας, ο οποίος έχει εξοπλιστεί με μια μυστηριώδη συσκευή που του επιτρέπει να αναστήνεται μετά τον θάνατο. Προσπαθείτε το καλύτερο σας. Πεθαίνετε. Αγοράζετε αναβαθμίσεις στον κόσμο της κεντρικής βάσης. Αυτός είναι ο τύπος του roguelite και είμαι απολύτως εδώ για αυτό.

Παρά το γεγονός ότι μοιάζει ανησυχητικά με το Dead Cells, το σετ κινήσεων φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Prince of Persia. Οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση στο χαρακτηριστικό τρέξιμο στους τοίχους και σε σχετικές ακροβατικές δεξιότητες για να πλοηγηθούν μέσα από τα διαδοχικά επίπεδα που παράγονται διαδραστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν διάφορα πολύχρωμα βιόμηχανα, καθένα εμπνευσμένο από την περσική αρχιτεκτονική.

Δείτε ακόμα: Darkest Dungeon 2: Αποκαλύπτει το νέο Kingdoms Campaign

Υπάρχουν επίσης πολλά όπλα για να επιλέξετε, για να ταιριάξουν σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Αυτά περιλαμβάνουν δίδυμα μαχαίρια, δοράτια, πλάτες, τσεκούρια και άλλα. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να εξοπλίσουν δευτερεύοντα όπλα, όπως τόξα και γάντζους, καθιστώντας κάθε διαδρομή μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού. Η Ubisoft δηλώνει ότι το παιχνίδι θα λαμβάνει πολλές ενημερώσεις μόλις λάβει τα σχόλια των αγοραστών από το Early Access, υποσχόμενη “νέα επίπεδα, αρχηγούς, όπλα, εχθρούς και αναβαθμίσεις”.

Δείτε επίσης: Το Overwatch 2 εισάγει αυστηρότερες τιμωρίες για παίκτες που αποχωρούν στη μέση του αγώνα

Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε στο γεγονός Triple-i Initiative, μιας εκδήλωσης για indie παιχνίδια. Η Evil Empire είναι πολύ περισσότερο ένα indie στούντιο, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την Ubisoft. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Evil Empire επιχειρεί κάτι αντίστοιχο σε μια μακρόχρονη σειρά. Το στούντιο είχε κάποτε δημιουργήσει ένα επιπλέον για το Castlevania για το Dead Cells..

Πηγή: engadget