ΑρχικήinetApp Store: Καταργεί το Game Boy Emulator iGBA

App Store: Καταργεί το Game Boy Emulator iGBA

Το Σαββατοκύριακο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο App Store ένας emulator παιχνιδιών για φορητές κονσόλες.

app store game boy

Μόλις 24 ώρες αργότερα, το Game Boy iGBA Emulator είχε αφαιρεθεί από το App Store, αλλά οι λόγοι παραμένουν ασαφείς. Είναι πιθανό να μην επιτρέπονται emulators ROM φόρτωσης, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την απόσυρση της εφαρμογής. Μια άλλη εκδοχή είναι, ότι το iGBA ίσως να ήταν απλά ένας κλώνος του ανοιχτού κώδικα GBA4iOS, το οποίο βρίσκεται στο κατάστημα χωρίς την απαραίτητη άδεια ή νομιμοποίηση.

Ο Joe Rossignol από το MacRumors αναφέρει ότι η Apple τον ενημέρωσε πως η εφαρμογή αποσύρθηκε λόγω της παραλαβής ανεπιθύμητων μηνυμάτων και επειδή παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα.

Δυστυχώς, η διατύπωση δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα για το αν οι emulators ROM θεωρούνται αποδεκτοί από την Ομάδα Επιθεώρησης Εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα: Leather crypto wallet: Ψεύτικη εφαρμογή πέρασε στο App store

Η πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να έχει επιβεβαιωθεί καθώς ο δημιουργός του GBA4iOS, Riley Testut, εξέφρασε παράπονα ότι το iGBA έκλεψε κώδικα και στοιχεία από τη δική του δημιουργία. (Η μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ του iGBA και του GBA4iOS ήταν η ενσωμάτωση διαφημίσεων). Ωστόσο, η απόφαση αυτή μπορεί να έχει επηρεαστεί επίσης από τις πιθανές συνέπειες της πειρατείας που σχετίζονται με τους emulators ROM.

Σε αυτό το στάδιο, είμαστε ακόμα στο σκοτάδι. Οι τροποποιήσεις της Apple στους κανονισμούς του App Store περιλαμβάνουν αναφορές σε emulators στο πλαίσιο μιας εφαρμογής που προσφέρει πολλαπλά παιχνίδια. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ρητά εάν επιτρέπεται σε μια εφαρμογή να διαθέτει δυνατότητες για την εισαγωγή και τη φόρτωση ROM αρχείων.

Game Boy Emulator

Η κυκλοφορία του iGBA επιβεβαίωνε αρχικά ότι ήταν επιτρεπτή, όμως ξαφνικά ακυρώθηκε για λόγους που παραμένουν ασαφείς, φέρνοντάς μας πίσω στην αρχική αβεβαιότητα. Θα ήταν προτιμότερο εάν οι οδηγίες της Επισκόπησης Εφαρμογών της Apple διατύπωναν με σαφήνεια τη στάση της εταιρείας αναφορικά με τους emulators, είτε υπέρ είτε κατά.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS