ΑρχικήinetPaintCam Eve: AI σύστημα παρακολούθησης με paintball για αποτροπή ληστών

PaintCam Eve: AI σύστημα παρακολούθησης με paintball για αποτροπή ληστών

H OZ-IT φέρνει ένα ιδιαίτερο AI σύστημα παρακολούθησης, το PaintCam Eve, που χρησιμοποιεί paintball για να αποτρέψει επίδοξους ληστές.

Μια εταιρεία με έδρα τη Σλοβενία ​​που ονομάζεται OZ-IT ανακοίνωσε πρόσφατα το PaintCam Eve, ένα AI σύστημα παρακολούθησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος στο σπίτι του για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το PaintCam Eve χρησιμοποιεί ανίχνευση κίνησης και αναγνώριση προσώπου για να προστατεύσει το σπίτι σας από επίδοξους εισβολείς. Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, το AI σύστημα ασφαλείας PaintCam Eve είναι η δυνατότητά του να εκτοξεύει σφαιρίδια χρώματος (paintball) σε όσους μπουν σε μια ιδιοκτησία χωρίς να έχουν λάβει άδεια.

Ζήστε την απόλυτη ηρεμία“, δηλώνει ο ιστότοπος του PaintCam. Το Eve προσφέρει στους ιδιοκτήτες έναν “τέλειο συνδυασμό ασφάλειας μέσω βίντεο και φυσικής παρουσίας“.

Δείτε επίσης: Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων

PaintCam Eve

Επιπλέον, για να καλύψει τις ανησυχίες αυτών που θα μπορούσαν να πουν ότι το σύστημα θα μπορούσε να στοχεύσει κατά λάθος κάποιον, π.χ. έναν γείτονα ή έναν κούριερ, η εταιρεία λέει ότι το AI σύστημα θα αξιοποιήσει το live video streaming στην εφαρμογή του χρήστη, καθώς και ένα σύστημα τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, που θα επιτρέψει σε συγκεκριμένους ανθρώπους να περνούν αλώβητοι.

Στο διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας για το PaintCam Eve, φαίνεται να υπάρχει ένας συνδυασμός δυνατοτήτων αυτόματης και χειροκίνητης προβολής. Κάποια στιγμή, το Eve προειδοποιεί έναν εισβολέα, προσφέροντάς του πέντε δευτερόλεπτα για να φύγει από την ιδιοκτησία. Όταν ο άγνωστος δεν συμμορφώνεται, το Eve εκτοξεύει paintballs πάνω του.

Αν ένα άγνωστο πρόσωπο εμφανίζεται δίπλα σε κάποιον γνωστό -ίσως το νέο αγόρι της κόρης σας- η PaintCam αναβάλλει τις οδηγίες σας“, αναφέρεται σε ένα τμήμα του ιστότοπου του προϊόντος.

Δείτε επίσης: Χρήστες της κάμερας Wyze είδαν τα σπίτια άλλων λόγω σφάλματος

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε λεπτομερείς προδιαγραφές ούτε την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτό το ιδιαίτερο AI σύστημα παρακολούθησης-paintball. H OZ-IT λέει ότι το Eve θα περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία για την ασφάλεια του έξυπνου σπιτιού, όπως ζωντανή παρακολούθηση, νυχτερινή όραση, παρακολούθηση αντικειμένων, ανίχνευση κίνησης, καθώς και δυνατότητες αποθήκευσης και αναπαραγωγής βίντεο.

AI σύστημα παρακολούθησης paintball

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος ασφαλείας PaintCam Eve είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Το AI μπορεί να αναγνωρίσει και να ερμηνεύσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, επιτρέποντας την αυτόματη ανίχνευση των απειλών.

Δείτε επίσης: Ring: Δεν θα επιτρέπει στην αστυνομία την πρόσβαση σε κάμερα χρηστών

Επιπλέον, η χρήση των paintball ως μέσο αποτροπής παρέχει μια μη επιθετική, αλλά αποτελεσματική λύση για την αποφυγή των παραβιάσεων. Είναι κάτι που θα αιφνιδιάσει το δράστη και μπορεί να τον τρέψει σε φυγή.

Τέλος, η δυνατότητα του PaintCam Eve να ενεργοποιείται και να αντιδρά αυτόματα σε πιθανές απειλές μπορεί να προσφέρει επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπου οι κάτοικοι δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν άμεσα σε μια απειλή.

Πηγή: www.popsci.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS