Από τότε που κυκλοφόρησε το Cybertruck της Tesla, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις του. Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία το φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα του Elon Musk, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί πελάτες που περίμεναν να παραλάβουν το Tesla Cybertruck, ανέφεραν ότι οι προγραμματισμένες παραδόσεις τους είχαν ακυρωθεί λόγω “μιας απροσδόκητης καθυστέρησης σχετικά με την προετοιμασία του οχήματος“.

Ο λόγος πίσω από την αναστολή των παραδόσεων παραμένει άγνωστος, αλλά λέγεται ότι το ηλεκτρικό ημι-φορτηγό Cybertruck μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με το γκάζι.

Δείτε επίσης: Tesla: Βοηθά καρκινοπαθή να λάβει το Cybertruck πιο σύντομα

Μόλις ενημερωθήκαμε για μια απροσδόκητη καθυστέρηση σχετικά με την προετοιμασία του οχήματός σας. Πρέπει να ακυρώσουμε το ραντεβού παράδοσης την Κυριακή και θα επικοινωνήσουμε ξανά όταν μπορέσουμε να σας επαναφέρουμε στο πρόγραμμα“, έγραψε η Tesla σε ορισμένους πελάτες. “Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε σύντομα την παράδοση του Cybertruck!“.

Η Tesla έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για προβλήματα επιτάχυνσης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Το 2017, η εταιρεία ενεπλάκη σε μια ομαδική αγωγή που προέκυψε από υποτιθέμενες περιπτώσεις Tesla Models S και X που είχαν τέτοια προβλήματα.

Δείτε επίσης: Cybertruck: Σύγκρουση με Dodge Ram του άφησε αποτύπωμα

Tesla: Ακυρώνει παραδόσεις Cybertruck – Πρόβλημα με το γκάζι;

Επιπλέον, κάποια έγγραφα της Tesla που διέρρευσαν, περιελάμβαναν πάνω από 2.400 καταγγελίες πελατών σχετικά με ξαφνικά προβλήματα πέδησης, με αποτέλεσμα η NHTSA να ξεκινήσει έρευνα.

Πρόσφατα περιστατικά που αφορούν το Tesla Cybertruck φαίνεται να υποστηρίζουν τις υποψίες για ζητήματα που σχετίζονται με το γκάζι. Ένα βίντεο στο TikTok

, που δημοσιεύτηκε από έναν ιδιοκτήτη Cybertruck, έδειχνε το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ γκαζιού να έχει χαλαρώσει μερικώς και να μπλοκάρει κάτω από το ταμπλό. Ένας άλλος οδηγός ισχυρίστηκε ότι προσέκρουσε πάνω σε στύλο φωτισμού λόγω ακούσιας επιτάχυνσης του οχήματος.

Πέρα από αυτούς τους ισχυρισμούς, το Whole Mars Blog, ένας λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται στενά με την Tesla, δήλωσε ότι “η Tesla σταμάτησε όλες τις παραδόσεις Cybertruck για 7 ημέρες λόγω ενός προβλήματος με το πεντάλ γκαζιού“.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck + νερό: Το πρώτο πραγματικό Wade Mode test!

Είναι σημαντικό ότι η Tesla αντέδρασε άμεσα, διακόπτοντας τις παραδόσεις του Cybertruck και ανακαλώντας ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα (EVs). Η εταιρεία αναγνώρισε τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους πελάτες και ανέλαβε δράση για να διορθώσει την κατάσταση.

Η εταιρεία έχει, επίσης, ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για να κατανοήσει πλήρως τη φύση του προβλήματος. Η εταιρεία εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα οχήματα της είναι ασφαλή για τους πελάτες της.

Επιπλέον, η Tesla έχει επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες που επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση.

Πηγή: www.firstpost.com