Το Spotify αναβαθμίζει την εμπειρία ακρόασης με υψηλής ποιότητας μουσική χωρίς απώλειες, όπως αποκαλύπτεται από το The Verge στις τελευταίες ενημερώσεις της εφαρμογής Spotify για Android.

Πάνω από τρία χρόνια έχουν περάσει από την ανακοίνωση του Spotify για την εισαγωγή μιας premium υπηρεσίας “HiFi”, προσφέροντας στους χρήστες του πρόσβαση σε μουσική υψηλής ανάλυσης ισοδύναμη με την ποιότητα CD. Η εταιρεία αρχικά υποστήριξε ότι αυτή η υπηρεσία θα ήταν διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, αλλαγές στην αγορά στριμινγκ μουσικής οδήγησαν στην ανατροπή αυτού του σχεδίου.

Δείτε επίσης: Νέα Χαρακτηριστικά Spotify: Αποκλειστικές AI Λίστες Αναπαραγωγής

Το Apple Music προσφέρει πλέον ακρόαση υψηλής ποιότητας χωρίς επιπλέον κόστος στη συνδρομή της, καθώς επίσης και η Amazon έχει καταργήσει τη συνδρομή για την πρόσβαση στη μουσική της βιβλιοθήκη υψηλής ποιότητας. Αυτές οι κινήσεις ανατρέπουν την αρχική στρατηγική του Spotify να προσφέρει αποκλειστικά ένα επίπεδο HiFi χωρίς απώλειες, αναδεικνύοντας μια νέα εποχή στην υψηλής ποιότητας μουσική ακρόαση.

Σύμφωνα με το υπόβαθρο αυτής της συζήτησης, φαίνεται πως η προσφορά του lossless από το Spotify δεν θα είναι δωρεάν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να εισαγάγει την αναπαραγωγή ήχου υψηλής ποιότητας ως μέρος ενός νέου premium πακέτου “Music Pro”. Το εν λόγω πακέτο δεν θα περιορίζεται μόνο στη βελτιωμένη ποιότητα ήχου αλλά θα προσφέρει επίσης πρωτοποριακές δυνατότητες

όπως remix DJ, επιτρέποντας στους χρήστες να επιταχύνουν, να συνθέτουν και να επεξεργάζονται κομμάτια των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με αναφορές, το Spotify σχεδιάζει να προσφέρει βασικές εκδόσεις των εργαλείων remixing στους συνδρομητές του Premium πακέτου, το οποίο κοστίζει 10,99 $ το μήνα και 5,99 $ για φοιτητές. Παράλληλα, μια πιο πλούσια προσφορά θα είναι διαθέσιμη σε μια ανώτερη συνδρομητική κατηγορία, την “Supremium”, η οποία θα περιλαμβάνει ήχο υψηλής πιστότητας χωρίς απώλειες και με ελάχιστη καθυστέρηση.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple βρήκε άλλο τρόπο αποκλεισμού του Spotify στην Ευρώπη

Η τιμή της βαθμίδας “Supremium” παραμένει άγνωστη. Επίσης, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η προβλεπόμενη τιμή για το πρόσθετο “Music Pro” υψηλής ποιότητας χωρίς απώλειες για τους premium συνδρομητές. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κύριοι ανταγωνιστές προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας χωρίς επιπλέον κόστος στα τυπικά τους πακέτα, η απαίτηση για επιπρόσθετη χρέωση πέρα από ένα συμβολικό ποσό, φαίνεται απίθανο να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό.

Πηγή: macrumors