Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά action κάμερα της Insta360, X4, δεν έχει πολλές καινοτόμες νέες λειτουργίες πέρα απο την νέα ανάλυση 8Κ βίντεο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Δείτε επίσης: Πρώτη ματιά στην βιντεοκάμερα Blackmagic Design PYXIS 6K

Η Insta360 κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη action κάμερα 360 μοιρών της, την X4. Η πιο προφανής αναβάθμιση που προσφέρει η κάμερα στην τιμή των 599€ σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, την X3, είναι η δυνατότητα να τραβά βίντεο σε ανάλυση 8Κ στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η επιπλέον αύξηση στην ανάλυση και τη λεπτομέρεια μπορεί να βοηθήσει για την παρακολούθηση βίντεο δράσης σε οτιδήποτε μεγαλύτερο από το κινητό σας τηλέφωνο, η περιστροφή γύρω από το βίντεο 360 μοιρών σε πλατφόρμες όπως το YouTube ή το κόψιμο μιας προοπτικής που σας αρέσει από μια εγγραφή 360 μοιρών. Περιλαμβάνει επίσης μια νέα μπαταρία 2.290mAh με αυτονομία 75 λεπτών για 8Κ βίντεο και 135 λεπτών για 5.7K βίντεο.

Η X4 υποστηρίζει επίσης την εγγραφή 5.7K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο καθώς και 4Κ στα 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο. (Η X3 περιοριζόταν σε 5.7K στα 30fps και 4Κ στα 60fps.) Όμοια με παλαιότερα μοντέλα, υπάρχει ένας τρόπος που σας επιτρέπει να τραβάτε έξω από ένα μόνο φακό αν δεν θέλετε να τραβάτε βίντεο 360 μοιρών. (Αυτό θα είναι 4Κ στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.)

Δείτε ακόμα: Τα Google Pixel 9 εξοπλίζονται με Samsung Exynos Modem 5400

Η X4 έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής από τον προκάτοχό της, στις 2,5″ ίντσες, και είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning Gorilla Glass.

Όπως και η X3, η X4 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 72 MP. Η νέα κάμερα διαθέτει επίσης το Me Mode, που τραβά βίντεο 180 μοιρών που κρύβει βολικά το σέλφι στικ σας. Αντίθετα με την X3, το Me Mode της X4 είναι επίσης διαθέσιμο σε αναλύσεις 4Κ και 2.7Κ.

Το αφαιρούμενο προστατευτικό φακού της κάμερας μπορεί να αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για τη λήψη σε δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα, δίνοντας στο ευάλωτο φακό μια επιπλέον προστασία. Αντίθετα με αυτό που έχουν βιώσει ορισμένοι χρήστες με κολλητούς φακούς για την X3, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το αφαιρούμενο προστατευτικό φακού της δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία 360 βίντεο synapse.

Δείτε επίσης: Νέα Sony Bluetooh Hχεία & Ακουστικά με Έμφαση στο Μπάσο

Αν ήδη κατέχετε τη Insta360 X3, υπάρχει λόγος να ξοδέψετε τα πρόσθετα 80€ για μια αναβάθμιση; Και έχει η Insta360 επιτέλους φτάσει στην κορύφωση με τη νέα της κάμερα;

Πηγή: theverge