ΑρχικήinetApple: Σταματά να προτείνει τη σημαία της Παλαιστίνης στις αναζητήσεις «Ιερουσαλήμ» στα...

Apple: Σταματά να προτείνει τη σημαία της Παλαιστίνης στις αναζητήσεις «Ιερουσαλήμ» στα iPhone

Η Apple διόρθωσε ένα σφάλμα που πρότεινε το emoji της παλαιστινιακής σημαίας όταν οι χρήστες αναζητούσαν τη λέξη «Ιερουσαλήμ» στο πληκτρολόγιο emoji.

apple Ιερουσαλήμ

Την Τρίτη, η εταιρεία αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην τελευταία beta έκδοση του iOS 17.5, μόλις λίγες ημέρες αφού ανακοίνωσε ότι εργαζόταν ενεργά για την επίλυσή του.

Η τελευταία ενημέρωση της Apple πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου, όμως η πρόσφατη εύρεση ενός σφάλματος προκάλεσε αναστάτωση σε κάποιους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα. Σε μια δημοσίευση στο X, η οποία έλαβε πάνω από 2,3 εκατομμύρια προβολές, μια χρήστης του iPhone αναρωτήθηκε αν η Apple ήταν ενήμερη για το σφάλμα και αν το είχε εισαγάγει εσκεμμένα. Η Apple απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα ήταν τυχαίο και δεν είχε ενσωματωθεί σκόπιμα στο λογισμικό του πληκτρολογίου.

Διαβάστε επίσης: Hackers υπέρ της Χαμάς στοχεύουν το Ισραήλ με το BiBi malware

Η χρήστης, η οποία ανέφερε ότι είναι Εβραία, παρουσίασε μια εκτενή λίστα με πόλεις των οποίων οι σημαίες δεν εμφανίζονται όταν αναζητούνται στον κατάλογο emoji. Είναι πιθανό η Apple, μέσω της τεχνολογίας μηχανικής μάθησης, να προσδιόρισε το συγκεκριμένο emoji με βάση μια εκτενή ανάλυση κειμένων από εκατομμύρια χρήστες. Η ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής είναι πλούσια και πολύπλοκη, με τις εδαφικές διεκδικήσεις της αρχαίας πόλης να προσθέτουν ακόμα περισσότερο στην πολυπλοκότητα αυτού του ζητήματος.

Το 1967, το Ισραήλ προχώρησε στην κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επεκτείνοντας την παρουσία του και σε άλλες περιοχές, και στη συνέχεια προσάρτησε επίσημα αυτή την περιοχή με σκοπό την ενοποίηση της πόλης ως την αδιαίρετη πρωτεύουσά του. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα κατακρίνει ευρέως αυτή την ενέργεια, αναγνωρίζοντας την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος. Παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, το Ισραήλ συνεχίζει να θεωρεί την Ιερουσαλήμ ως την αδιαίρετη πρωτεύουσά του.

apple Ιερουσαλήμ

Το 2017, η αμερικανική κυβέρνηση υπό την προεδρία του Donald Trump, αναγνώρισε επισήμως την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανατρέποντας δεκαετίες αμερικανικής πολιτικής.Η πρόταση για την προσθήκη ενός emoji με την παλαιστινιακή σημαία στα αποτελέσματα αναζήτησης «Ιερουσαλήμ», ειδικά σε μια περίοδο που το Ισραήλ είναι σε σύγκρουση με τη Χαμάς, κλιμάκωσε τις εντάσεις σε ένα ήδη εκρηκτικό πλαίσιο μιας μακροχρόνιας διαμάχης.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS