Ο Elon Musk ανέφερε ότι ορισμένες αποζημιώσεις που στάλθηκαν σε πρώην υπαλλήλους της Tesla για την απόλυσή τους, ήταν πολύ χαμηλές.

«Κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της Tesla, διαπίστωσα ότι τα πακέτα αποζημίωσης που αφορούν τις απολύσεις ήταν πολύ χαμηλά», δήλωσε ο Elon Musk μέσω ενός σύντομου email που απέστειλε στους εργαζομένους την Τετάρτη. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό το λάθος. Θα αντιμετωπιστεί αμέσως».

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι πρώην εργαζόμενοι επηρεάστηκαν.

Το email αποτελεί μια σπάνια ένδειξη μετάνοιας από τον Elon Musk, ο οποίος αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα από πρώην εργαζομένους και στελέχη του Twitter για αιφνιδιαστικές απολύσεις. Στις αρχές της εβδομάδας, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι η Tesla σχεδιάζει να μειώσει τον παγκόσμιο όγκο των εργαζομένων της πάνω από 10%, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η μειωμένη ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Απολύσεις επηρεάζουν 14.000 υπαλλήλους

Πρώην εργαζόμενοι της Tesla κατήγγειλαν μέσω κοινωνικών δικτύων ότι αντιμετώπισαν αδυναμία πρόσβασης στα κτίρια της εταιρείας κατά την άφιξή τους για εργασία.

Στο LinkedIn, ο Nico Murillo, πρώην επόπτης παραγωγής, μοιράστηκε την εμπειρία του: «Όταν προσπάθησα να εισέλθω στον χώρο εργασίας, ο φύλακας αφαίρεσε το σήμα μου, ανακοινώνοντάς μου ότι έχω απολυθεί».

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων απολύσεων, που θα μπορούσαν να αγγίξουν το 20% σε ορισμένα τμήματα, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Ντρου Μπαγκλίνο, υπέβαλε την παραίτησή του από την εταιρεία.

Πηγή: bnnbloomberg