Το Snapchat σχεδιάζει να προσθέσει υδατογραφήματα σε εικόνες που δημιουργήθηκαν με τα εργαλεία που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη της, όπως το My AI.

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Snap δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να προσθέσει υδατογραφήματα σε εικόνες που δημιουργήθηκαν με την τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα της.

Δείτε επίσης: Το Delta Game Emulator είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store

Το υδατογράφημα είναι μια διαφανής έκδοση του λογότυπου του Snapchat με ένα emoji λάμψης και θα προστίθεται σε οποιαδήποτε εικόνα που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και εξήχθη από την εφαρμογή ή αποθηκεύτηκε στις φωτογραφίες.

Στη σελίδα υποστήριξής της, η εταιρεία ανέφερε ότι η αφαίρεση του υδατογραφήματος από τις εικόνες θα παραβιάζει τους όρους χρήσης της. Δεν είναι σαφές πώς θα εντοπίσει η Snap την αφαίρεση αυτών των υδατογραφημάτων.

Δείτε ακόμα: Τα chat filters του WhatsApp είναι τώρα διαθέσιμα παντού

Άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Meta και η Google, έχουν επίσης λάβει μέτρα για να επισημαίνουν ή να αναγνωρίζουν εικόνες που δημιουργήθηκαν με εργαλεία που λειτουργούν με την τεχνητή νοημοσύνη.

Προς το παρόν, η Snap επιτρέπει στους συνδρομητές που πληρώνουν να δημιουργούν και να επεξεργάζονται εικόνες που δημιουργήθηκαν με την τεχνητή νοημοσύνη της Snap. Η λειτουργία της για selfies, Dreams, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις φωτογραφίες τους.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της που περιγράφει τις πρακτικές της ασφάλειας και της διαφάνειας της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία εξήγησε ότι εμφανίζει τις λειτουργίες που λειτουργούν με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως οι Lenses, με ένα οπτικό σήμα που μοιάζει με emoji σπίθας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει προσθέσει επίσης κάρτες πληροφοριών για τις εικόνες που δημιουργούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Dream, για να ενημερώνει καλύτερα τους χρήστες.

Τον Φεβρουάριο, η Snap συνεργάστηκε με την HackerOne για να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής ευρεσιτεχνίας με σκοπό να δοκιμάσει τα εργαλεία δημιουργίας εικόνων της τεχνητής νοημοσύνης της.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: Δείτε τις τέσσερις νέες δυνατότητες της κάμερας

Θέλουμε οι Snapchatters από όλους τους βιομηχανικούς κλάδους να έχουν ισότιμη πρόσβαση και προσδοκίες όταν χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες μέσα στην εφαρμογή μας, ιδιαίτερα τις εμπειρίες που λειτουργούν με την τεχνητή νοημοσύνη. Με αυτό υπόψη, εφαρμόζουμε πρόσθετες δοκιμές για να ελαχιστοποιήσουμε τα πιθανά μη βιαιολογικά αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης“, ανέφερε η εταιρεία τότε.

Οι προσπάθειες του Snapchat να βελτιώσει την ασφάλεια και την επιτήρηση της τεχνητής νοημοσύνης έρχονται μετά από τον αντίδραση που προκάλεσε το chatbot “My AI” του τον Μάρτιο του 2023, όταν κάποιοι χρήστες κατάφεραν να πείσουν το bot να μιλήσει για σεξ, ποτό και άλλα ενδεχομένως επικίνδυνα θέματα. Αργότερα, η εταιρεία καθιέρωσε ελέγχους στο Κέντρο Οικογένειας για να παρακολουθούν και να περιορίζουν οι γονείς και οι κηδεμόνες τις αλληλεπιδράσεις των παιδιών τους με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: techcrunch