Το Google Maps θα δείχνει σύντομα στους χρήστες της Αυστραλίας την πιο οικονομική διαδρομή ως προς την κατανάλωση καυσίμου και θα μπορεί να προτείνει να  δοκιμάσουν πιο πράσινες εναλλακτικές.

Η εφαρμογή Maps της Google θα συμβουλεύει σύντομα τους χρήστες στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη για συγκοινωνιακές εναλλακτικές στο σχέδιο οδήγησής τους.

Δείτε επίσης: Snapchat: Υδατογραφήματα στις My AI εικόνες

Η Google Maps θα ενθαρρύνει ευγενικά τους Αυστραλούς ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν δημόσια συγκοινωνία ή να περπατήσουν προς τον προορισμό τους σε μία από τις πολλές πράσινες αλλαγές που έρχονται στην υπηρεσία.

Οι χρήστες που εξακολουθούν να προτίθενται να οδηγήσουν προς τον προορισμό τους θα δουν την πιο καυστικά αποδοτική διαδρομή και οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να αναζητήσουν κοντινούς σταθμούς φόρτισης.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά αυτά τη Δευτέρα για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γης, αν και κάποια από αυτά δεν θα είναι διαθέσιμα αμέσως ή σε όλες τις τοποθεσίες.

Ο διευθυντής της Google Maps, Άντριου Φόστερ, είπε ότι τα εργαλεία που προστίθενται στην εφαρμογή πλοήγησης της εταιρείας σχεδιάστηκαν για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν πιο βιώσιμες μεταφορικές επιλογές.

Δείτε ακόμα: Νέες δυνατότητες φόρτισης EV έρχονται στο Google Maps

Οι διαδρομές με τη μεγαλύτερη απόδοση καυσίμων, που θα εμφανίζονται στην εφαρμογή από τη Δευτέρα, θα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζουν διαδρομές που χρησιμοποιούν τη λιγότερη ενέργεια, ακόμα κι αν αυτές παίρνουν περισσότερο χρόνο.

Οι χρήστες του Google Maps θα μπορούν να καθορίσουν εάν οδηγούν με βενζίνη, υβριδικό, πετρέλαιο ή ηλεκτρικό όχημα για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της πιο ενεργειακά αποδοτικής διαδρομής.

Ωστόσο, οι χρήστες στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη μπορεί να συμβουλεύονται από το Google Maps να ταξιδέψουν με ακόμα πιο περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους στο μέλλον, καθώς η εφαρμογή θα παρέχει προτάσεις που δείχνουν δημόσιες συγκοινωνιακές ή εναλλακτικές για περπάτημα αν οι χρόνοι ταξιδιού είναι παρόμοιοι ή καλύτεροι.

Αυτό το χαρακτηριστικό παροτρύνει τους ανθρώπους να εξετάσουν πιο περιβαλλοντικά φιλικές εναλλακτικές“, δήλωσε ο Φόστερ.

Βασίζεται στις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με τις τοπικές αρχές μεταφορών για την προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών και την παροχή πραγματικού χρόνου πληροφοριών.”

Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να εκκινήσει στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας “στις επόμενες εβδομάδες“. Οι αλλαγές θα προστεθούν στο να δείχνει τις τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων – κάτι που έχει εφαρμοστεί παγκοσμίως φέτος και θα εμφανιστεί πρώτα στα οχήματα με λογισμικό Google που έχει ενσωματωθεί.

Η Apple πρόσθεσε επίσης λεπτομέρειες στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην εφαρμογή της χαρτογράφησης το 2022, αν και το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο σε μερικά υψηλής κατηγορίας οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης είναι ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 22 Απριλίου υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πηγή: theguardian