Σύμφωνα με φήμες, η Apple σκοπεύει να αντικαταστήσει τα φυσικά κουμπιά σε χωρητικά σε μελλοντικό μοντέλο iPhone.

Πρόσφατα, μια ενημέρωση από την αλυσίδα εφοδιασμού αποκαλύπτει ότι η Apple έχει ήδη προβεί σε παραγγελίες για ένα νέο σύστημα χωρητικών κουμπιών, που πρόκειται να υιοθετηθεί στο iPhone 16, αντικαθιστώντας τα μέχρι τώρα φυσικά κουμπιά.

Διαβάστε επίσης: Ασφαλίστε την πιστωτική σας κάρτα με αυτή τη ρύθμιση iPhone

Πέρυσι, κυκλοφόρησαν ευρείς φήμες ότι το iPhone 15 θα παρουσιάσει έναν πλήρως νέο σχεδιασμό με χωρητικά κουμπιά. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές αναγκαστικά ακυρώθηκαν, λόγω των προκλήσεων στην κατασκευαστική διαδικασία, λίγους μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 15.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Economic Daily News, η Apple έχει κάνει μια σημαντική παραγγελία στην Advanced Semiconductor Engineering, προμηνύοντας την ενσωμάτωση χωρητικών κουμπιών στο iPhone 16 φέτος. Η εν λόγω παραγγελία αφορά μια εξελιγμένη μονάδα συστήματος ενσωματωμένη σε πακέτο, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τα φυσικά κουμπιά στις πλευρές του iPhone 16 με χωρητική τεχνολογία

.

Στο νέο μοντέλο της Apple λοιπόν, θα προστεθούν επιπλέον συστήματα Taptic Engine σε κάθε πλευρά, με σκοπό να παρέχουν στους χρήστες ανάδραση μέσω δόνησης όταν πατούν τα χωρητικά κουμπιά.

Δείτε ακόμα: Apple: Σταματά να προτείνει τη σημαία της Παλαιστίνης στις αναζητήσεις «Ιερουσαλήμ» στα iPhone

Η έκθεση εξηγεί:

“Η Apple απαιτεί τη χρήση τουλάχιστον δυο μονάδων σε επίπεδο συστήματος για την ενσωμάτωση εξαρτημάτων όπως τα χωρητικά κουμπιά και τον κινητήρα Taptic Engine, με σκοπό την αφαίρεση των φυσικών κουμπιών. Αυτό σημαίνει, ότι τα κουμπιά ρύθμισης έντασης ήχου όπως και αυτά της λειτουργίας που έχουν χρησιμοποιηθεί στα iPhone όλα τα χρόνια, θα αντικατασταθούν”.

Πηγή: 9to5mac.com