Τα Facebook Memories (Αναμνήσεις) μπορεί να είναι ωραία για να προσφέρουν γέλιο, να μας θυμίσουν μια όμορφη στιγμή ή να μας υπενθυμίσουν τους συμμαθητές μας στο δημοτικό. Αλλά μπορεί επίσης να φέρουν οδυνηρές ή αλλιώς λιγότερο ευχάριστες αναμνήσεις σε μερικούς ανθρώπους. Αντί να παρασυρθείτε από θλιβερές αναμνήσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook για να τις αποκρύψετε.

Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε τις αναμνήσεις στην εφαρμογή Facebook για κινητά (Facebook Memories).

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε το κουμπί Μενού. Στο Android θα βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και στο iPhone θα βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε Memories.

4. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στα Memories Settings.

5. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των All Memories, Highlights ή None. Η επιλογή All Memories σημαίνει ότι το Facebook θα σας εμφανίζει όλες τις αναμνήσεις σας από εκείνη την ημέρα, τα Highlights θα σας δείχνουν μόνο ειδικά βίντεο και συλλογές και το None σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τυχόν αναμνήσεις.

Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε αναμνήσεις που αφορούν συγκεκριμένους χρήστες. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, αλλά αντίθετα πατήστε People στη σελίδα Memories Settings. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα ενός χρήστη που θέλετε να αποκρύψετε από τις αναμνήσεις σας. Δεν θα ειδοποιηθούν και οι επιλογές σας αποθηκεύονται αυτόματα.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε Dates στη σελίδα Memories Settings για να αποκρύψετε τις αναμνήσεις από ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών. Μπορείτε να εισαγάγετε σχεδόν οποιοδήποτε χρονικό διάστημα — μια ημέρα, μια εβδομάδα, μήνα ή ένα ολόκληρο έτος — επιστρέφοντας στο χρόνο στο 1900. Όταν τελειώσετε, πατήστε Done και μετά πατήστε Save.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com