Η Apple αφαιρεί εφαρμογές δημιουργίας AI εικόνων, που «διαφήμιζαν τη δυνατότητα δημιουργίας μη συναινετικών γυμνών εικόνων». Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το 404 Media, η Apple αφαίρεσε πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από το App Store, που ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να «δημιουργήσουν γυμνές εικόνες χωρίς συναίνεση».

Δείτε επίσης: Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Τη Δευτέρα, ο ιστότοπος δημοσίευσε μια αναφορά που διερευνούσε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν τη διαφήμιση στο Instagram για να προωθήσουν εφαρμογές που θα μπορούσαν να «γδύνουν κάθε κορίτσι δωρεάν». Ορισμένες από αυτές τις διαφημίσεις Instagram μετέφεραν τους χρήστες απευθείας στο Apple’s Store για μια εφαρμογή AI εικόνων που περιγράφεται εκεί ως “δημιουργός τέχνης“.

Η σημερινή αναφορά λέει ότι η Apple δεν απάντησε αρχικά στο αίτημα της 404 Media για σχολιασμό τη Δευτέρα. Η εταιρεία ωστόσο, επικοινώνησε αμέσως μετά τη δημοσίευση της αρχικής ιστορίας για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Όταν παρέχονται απευθείας σύνδεσμοι προς τις συγκεκριμένες διαφημίσεις και τις σελίδες του App Store, η Apple προχώρησε στην αφαίρεση αυτών των εφαρμογών από το App Store.

Δείτε ακόμα: App Store: Καταργεί το Game Boy Emulator iGBA

Όπως εξηγεί η έκθεση:

Η Apple αφαίρεσε ορισμένες εφαρμογές δημιουργίας AI εικόνων από το App Store, αφού η 404 Media διαπίστωσε ότι αυτές οι εφαρμογές διαφημίζουν τη δυνατότητα δημιουργίας γυμνών εικόνων χωρίς συναινετική βάση, ένδειξη ότι οι διαχειριστές καταστημάτων εφαρμογών, αρχίζουν να αναλαμβάνουν περισσότερα μέτρα εναντίον αυτών των τύπων εφαρμογών.

Συνολικά, η Apple αφαίρεσε τρεις εφαρμογές από το App Store, αλλά μόνο αφού παρείχε στην εταιρεία συνδέσμους προς τις συγκεκριμένες εφαρμογές και τις σχετικές διαφημίσεις τους, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία δεν μπόρεσε να βρει τις εφαρμογές που παραβίαζαν την πολιτική

της.

Όπως υπονοεί η έκθεση, αυτό πιθανότατα θα είναι ένα παιχνίδι μεταξύ γάτας και ποντικιού στο μέλλον, δεδομένου ότι η Apple δεν μπόρεσε να ανακαλύψει τις εφαρμογές AI εικόνων χωρίς τη 404 Media να της στέλνει απευθείας συνδέσμους.

Δείτε επίσης: Το Delta Game Emulator είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε, διαχειριζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τις ψηφιακές εικόνες όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με κακό τρόπο όπως οι εφαρμογές AI εικόνων που δημιουργούν γυμνές εικόνες. Μέσω της αυτόματης επεξεργασίας εικόνων, το AI μπορεί να αναλύσει, να επεξεργαστεί και να βελτιώσει τις εικόνες με τρόπους που ήταν αδύνατοι στο παρελθόν. Το AI επιτρέπει την αναγνώριση προτύπων και την κατανόηση του περιεχομένου μιας εικόνας, αναλύοντας τα δεδομένα που παρέχει μια ψηφιακή εικόνα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναγνώριση αντικειμένων, προσώπων, συναισθημάτων, και ακόμη και την αναγνώριση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, η τεχνολογία AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη βελτίωση της ποιότητας των εικόνων, ρυθμίζοντας την αντίθεση, τον κορεσμό, την ευκρίνεια και άλλες παραμέτρους. Αυτό μπορεί να γίνει με μεγάλη ακρίβεια και συνέπεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη επεξεργασία.

Πηγή: 9to5mac