Η αλυσίδα πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων London Drugs έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης με αποτέλεσμα να κλείσει τα καταστήματά της σε όλο τον Δυτικό Καναδά.

Η αλυσίδα λειτουργεί σχεδόν 80 καταστήματα σε όλη τη British Columbia, την Alberta, το Saskatchewan και τη Manitoba (περισσότερα από 50 βρίσκονται στη British Columbia).

Η εταιρεία είπε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων έγινε προληπτικά, για να μην εξαπλωθεί η επίθεση και γενικά έλαβε αμέσως μέτρα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στο Leicester έχει αφήσει αναμμένα τα φώτα των δρόμων

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι τα δεδομένα πελατών ή εργαζομένων έχουν επηρεαστεί“, ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή.

Η London Drugs ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν πελάτες που χρειάζονται άμεσα φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά όποιος αναζητά πληροφορίες θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο τοπικό φαρμακείο για να κανονίσει.

Η London Drugs επιβεβαίωσε αρχικά το κλείσιμο των καταστημάτων της με μια ανάρτηση στο X. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η εταιρεία εξήγησε ότι το κλείσιμο είναι προσωρινό.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ιρανούς για κυβερνοεπιθέσεις στην κυβέρνηση

Σε προηγούμενη δήλωση στο CBC News, το απόγευμα της Κυριακής, ο λιανοπωλητής είχε πει ότι το κλείσιμο προκλήθηκε από “λειτουργικό ζήτημα”.

Η London Drugs είπε ότι συνεργάζεται με εξωτερικούς ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, για να βοηθήσουν στον περιορισμό, τη διόρθωση και τη διερεύνηση της κυβερνοεπίθεσης.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτό το περιστατικό είναι η ύψιστη προτεραιότητα για εμάς“, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ευχαριστώντας τους πελάτες για την υπομονή τους και υποσχόμενη να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις.

Πιθανές συνέπειες κυβερνοεπίθεσης της London Drugs

Η κυβερνοασφάλεια είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει όλους τους πελάτες των καταστημάτων London Drugs. Οι πελάτες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις πληροφορίες που χρειάζονται, αφού όπως εξήγησε η εταιρεία, αυτή τη στιγμή δίνεται έμφαση στην άμεση εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν επείγοντα περιστατικά.

Δείτε επίσης: Γαλλικό νοσοκομείο ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Επιπλέον, οι πελάτες μπορεί να ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Αν η κυβερνοεπίθεση επέτρεψε πρόσβαση σε πληροφορίες πιστωτικών καρτών, διευθύνσεων ή άλλων ευαίσθητων δεδομένων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας ή άλλες μορφές απάτης κατά των πελατών.

Τέλος, η αναστολή των λειτουργιών των καταστημάτων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ίδια την εταιρεία, ενώ μπορεί να υπάρξουν και οικονομικές απώλειες.

Πηγή: www.cbc.ca