ΑρχικήinetΣφάλμα αφήνει χρήστες έξω από λογαριασμούς Apple ID

Σφάλμα αφήνει χρήστες έξω από λογαριασμούς Apple ID

Φαίνεται ότι ένα σφάλμα που επηρεάζει ορισμένους χρήστες της Apple, προκαλεί αποσύνδεση από το Apple ID σε όλες τις συσκευές τους χωρίς προφανή λόγο – και στη συνέχεια κλειδώνονται από τους λογαριασμούς τους εάν προσπαθήσουν να συνδεθούν με τους τρέχοντες κωδικούς πρόσβασής τους.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

Apple ID σφάλμα

Σύμφωνα με το 9to5Mac, το ζήτημα συνεχίζεται από την Παρασκευή, 26 Απριλίου, και αναγκάζει τους χρήστες να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους για να επιστρέψουν στους λογαριασμούς τους. Αυτό δημιουργεί επίσης πονοκέφαλο στους χρήστες που έχουν ενεργοποιημένη την Προστασία κλεμμένης συσκευής, καθώς θα πρέπει να βρίσκονται σε μια αξιόπιστη τοποθεσία και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συσκευές τους ταυτόχρονα.

Οι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν την εμπειρία τους με αυτό το ενοχλητικό σφάλμα που επηρεάζει τους λογαριασμούς Apple ID, το οποίο φαίνεται να συμβαίνει εντελώς τυχαία. Ο χρήστης του Twitter @MaxWinebach δημοσίευσε ότι βρισκόταν στη μέση μιας κλήσης FaceTime όταν ξαφνικά κλειδώθηκε έξω από όλα τα προϊόντα της Apple.

Δείτε ακόμα: Phishing επιθέσεις στοχεύουν χρήστες Apple

Ένας χρήστης του Mastodon είπε ότιένα μέλος της Υποστήριξης της Apple του είπε ότι «μερικές φορές προστίθενται τυχαίες βελτιώσεις ασφαλείας στον λογαριασμό σας», κάτι που μπορεί να προκάλεσε την τυχαία εκκίνηση. Ωστόσο, φαίνεται απίθανο αυτό να επηρεάσει τόσους πολλούς χρήστες και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα μέχρι να ακούσουμε επίσημα λόγια από την ίδια την Apple.

Ωστόσο, για τους χρήστες της Apple που ξεχνούν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης, είναι αρκετά ενοχλητική η προοπτική να αποκλειστούν από την αγαπημένη τους συσκευή. Ευτυχώς, φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε αμέσως εάν σας έχει συμβεί αυτό. Θα μπορούσε απλώς να είναι ένα αβλαβές σφάλμα και από ό,τι μπορούμε να πούμε μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να σχετίζεται με την πρόσφατη επίθεση phishing που θα μπορούσε να σας κλειδώσει έξω από τη συσκευή σας.

Δείτε επίσης: Δεν παραβιάστηκε το iCloud, απαντά η Apple για τα θύματα του Oleg Pliss

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε από αυτό το σφάλμα;

Δεδομένου ότι το σφάλμα φάνηκε να ξεκίνησε την Παρασκευή, αν δεν σας συμβεί ακόμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην κλειδωθείτε έξω από το λογαριασμό Apple ID σας. Εάν ωστόσο αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, φαίνεται ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να συνδεθείτε εκ νέου σε όλες τις άλλες συσκευές Apple σας. Αν και αυτό είναι ένα ενοχλητικό σφάλμα, δεν φαίνεται πολύ σοβαρό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS