Η επόμενη κονσόλα της Nintendo, γνωστή σε πολλούς ως “Switch 2”, αναμένεται να εξοπλιστεί με μαγνητικά Joy-Con, να προσφέρει συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις και να περιλαμβάνει μια πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν πρόσφατα από το ισπανικό κατάστημα Vandal και επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία παραγωγής αξεσουάρ Switch, Mobapad, αποκαλύπτουν συναρπαστικές λεπτομέρειες για μια ακόμη συσκευή.

Δείτε επίσης: Η Nintendo Ανακοινώνει το πρώτο Tetris 99 Maximus Cup του 2024

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η νέα κονσόλα θα εγκαταλείψει τα Joy-Cons και τη μέθοδο railed lock που χρησιμοποιείται από το τρέχον Switch, υιοθετώντας μεγαλύτερους, ηλεκτρομαγνητικούς ελεγκτές συγκράτησης. Επιπλέον, αν οι φήμες αποδειχθούν ακριβείς, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν ελεγκτές με μεταλλικά κουμπιά SL και SR και ένα νέο πρόσθετο κουμπί στο πλάι κάθε ελεγκτή. Το Mobapad υπογραμμίζει επίσης ότι τα νέα χειριστήρια θα διαθέτουν την τεχνολογία HD rumble, παρέχοντας μια ακόμη πιο βαθιά εμπειρία παιχνιδιού.

Η Nintendo δεν έχει ακόμη αποκαλύψει επίσημα το Switch 2, ούτε έχει επιβεβαιώσει, τί είδους χειριστήρια θα υποστηρίζει. Ωστόσο, βάσει των φημών που έχουν κυκλοφορήσει, φαίνεται πως οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα υφιστάμενα Joy-Cons και Pro-Controllers, καθώς και τα αυθεντικά παιχνίδια του Switch, είτε πρόκειται για φυσικές είτε για ψηφιακές εκδόσεις. Η διατήρηση ενός βαθμού συμβατότητας με την προηγούμενη γενιά αποτελεί σίγουρα επιθυμητή προοπτική για την επόμενη κονσόλα της Nintendo, αν και παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα ενσωματωθούν τα παλιά Joy-Cons στη νέα μαγνητική σχεδίαση της κονσόλας.

Το Mobapad προβλέπει ότι το επόμενο Switch θα διατηρήσει τη συμβατότητα με USB-C, αναφέροντας πως το νέο dock θα εισάγει μικρές αλλαγές στον σχεδιασμό του και θα υποστηρίζει εικόνα 4K. Επιπλέον, υπάρχει αναφορά σε ένα βελτιωμένο “σύστημα απόσβεσης” στο πίσω μέρος της βάσης, που μπορεί να αναφέρεται στο ενσωματωμένο kickstand της νέας συσκευής. Όσον αφορά την οθόνη, αναμένεται να είναι οκτώ ιντσών με υποστήριξη ανάλυσης 1080p.

Ο διάδοχος της κονσόλας Nintendo Switch δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, ωστόσο, αρκετές εκθέσεις υποδηλώνουν ότι η κυκλοφορία της είναι προ των πυλών. Πέρυσι, η VGC αποκάλυψε ότι η Nintendo σχεδιάζει την κυκλοφορία της νέας της gaming τεχνολογίας το 2024. Παρόλα αυτά, μια πρόσφατη έκθεση της Nikkei αναφέρει ότι η Nintendo προγραμματίζει την επίσημη κυκλοφορία για τον Μάρτιο του 2025, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των scalpers.

Διαβάστε περισσότερα: Nintendo Switch 2: Συμβατότητα και Βελτιωμένα Παιχνίδια

Οι φήμες που έχουν διαρρεύσει, δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο αν είναι αληθινές, επομένως είναι καλύτερο να τις αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη μέχρι η Nintendo να ανακοινώσει κάτι επίσημο.

Πηγή: ign.com