ΑρχικήsecurityΤο Cannes Hospital θύμα επίθεσης του LockBit Ransomware

Το Cannes Hospital θύμα επίθεσης του LockBit Ransomware

Η ομάδα ransomware LockBit φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για μια προηγούμενη κυβερνοεπίθεση στο Cannes Hospital, που έπληξε το Cannes Simone Veil Hospital.

Δείτε επίσης: LockBit ransomware: Αμοιβή $10 εκατ. για πληροφορίες σχετικά με τους αρχηγούς του

Cannes Hospital LockBit

Το Cannes Simone Veil Hospital, γνωστό και ως Νοσοκομείο Broussailles, πήρε το όνομά του από την πρώην υπουργό Υγείας της Γαλλίας Simone Veil. Το νοσοκομείο προσφέρει υπηρεσίες όπως χειρουργικές επεμβάσεις, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, οδοντιατρική, ψυχική υγεία και φροντίδα ηλικιωμένων.

Το Cannes Hospital ήταν άμεσο στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων περιορισμού μετά την επίθεση του LockBit Ransomware και οι συνεχιζόμενες έρευνες δεν βρήκαν στοιχεία κλοπής δεδομένων.

Μετά την κυβερνοεπίθεση, οι επαγγελματίες υγείας αναγκάστηκαν να στραφούν σε στυλό, χαρτί και χειροκίνητες διαδικασίες για να συνεχίσουν να παρέχουν βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως επείγουσα περίθαλψη, χειρουργικές επεμβάσεις, μαιευτική και παιδιατρική φροντίδα σε ασθενείς. Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Δείτε ακόμα: Το LockBit ransomware διαρρέει δεδομένα κυβερνητικού αναδόχου

Ακόμη και εβδομάδες μετά την επίθεση, ο ιστότοπος εξακολουθεί να διατηρεί μια ειδοποίηση για την επίθεση στον κυβερνοχώρο. Η ανακοίνωση του Cannes Hospital αναφέρει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου ερευνά την κυβερνοεπίθεση LockBit Ransomware, σε συνεργασία με ειδικούς (ANSSI, Cert Santé, Orange CyberDéfense, GHT06).

Περαιτέρω, η ειδοποίηση ανέφερε ότι, ενώ η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν υπάρξει ακόμη απαιτήσεις για λύτρα ή ταυτοποίηση κλοπής δεδομένων.

Ο αναλυτής κυβερνοασφάλειας Dominic Alvieri, μοιράστηκε στο X(Twitter), μια υποτιθέμενη ανάληψη ευθύνης της LockBit για το εν λόγω περιστατικό στο Cannes Hospital.

Εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, το Cannes Simone Veil Hospital Center θα είναι ένα από τα τελευταία θύματα μιας σειράς πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων που ανέλαβε η LockBit μετά τη διακοπή των εργασιών της ομάδας ransomware, μετά την κοινή προσπάθεια του FBI, του NCA του Ηνωμένου Βασιλείου και της Europol.

Δείτε επίσης: LockBit ransomware: Μολύνει δίκτυα μέσω ευπάθειας ScreenConnect

Πώς μπορεί κάποιος να προλάβει τις επιθέσεις ransomware;

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των επιθέσεων ransomware, όπως αυτή της ομάδας LockBit εναντίον του Cannes Hospital, είναι η εγκατάσταση και η τακτική ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πρόγραμμα antivirus και anti-ransomware και άλλα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να ανακαλύψουν και να αποτρέψουν τις επιθέσεις. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρούνται τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων. Η εκπαίδευση των χρηστών είναι επίσης κρίσιμη. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Τέλος, η εφαρμογή των ενημερώσεων λογισμικού και λειτουργικού συστήματος είναι ένας άλλος σημαντικός τρόπος για την προστασία από τις επιθέσεις ransomware.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS