Ενώ αναμένεται εδώ και περίπου ένα χρόνο να χρησιμοποιηθεί το M3 chip στα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple, πρόσφατες αναφορές ξαφνικά υποδηλώνουν ότι οι νέες συσκευές θα διαθέτουν αντί γι’ αυτό τον ακόμα μη ανακοινωμένο M4 chip.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro 2: Αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2026

Πέρυσι, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι πιστεύει τώρα ότι υπάρχει μια “σημαντική πιθανότητα” τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro θα εξοπλιστούν με το επόμενης γενιάς M4 chip της Apple, αντί του M3 chip που παρουσιάστηκε στο MacBook Pro και το iMac πριν από έξι μήνες. Είπε ότι μια κύρια νέα λειτουργία του M4 chip θα είναι ένας αναβαθμισμένος Neural Engine που ενισχύει την απόδοση για εργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), και πιστεύει ότι η Apple θα προωθήσει το νέο iPad Pro ως μια συσκευή που τροφοδοτείται από AI.

Η εισαγωγή του M4 chip σε ένα iPad και μόνο έξι μήνες μετά την προηγούμενη γενιά των chip θα ήταν ανεξάλειπτες κινήσεις. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν διαρρεύσει φήμες για το M4 chip στα νέα μοντέλα iPad Pro. Τον Μάρτιο, ανακοινώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για 16 νέες συσκευές της Apple από μια πηγή με αποδεδειγμένο ιστορικό διαμοιρασμού ακριβών πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια της Apple.

Δείτε ακόμα: Android 15: Αλλάζει την οθόνη ειδοποιήσεων σε οριζόντια διάταξη

Οι τεχνικές πληροφορίες περιείχαν τέσσερις αναγνωριστικούς για ένα μη ανακοινωμένο chip που σχετίζεται με τα μεγέθη οθόνης των επερχόμενων iPad Pro 11″ και 13″ ιντσών. Αυτή η ακολουθία αναγνωριστικών προτείνει ότι το iPad Pro θα περιέχει το M4 chip, αντί για το M3. Με τον Gurman να υποστηρίζει τώρα αυτήν την πιθανότητα και το δυναμικό μιας εστίασης στην AI, φαίνεται ότι αυτή είναι μια όλο και πιο πιθανή πραγματικότητα.

Εάν η Apple πράγματι εισάγει το M4 chip στο νέο iPad Pro, η πορεία των επεξεργαστών Apple silicon θα φαίνεται να κινείται πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Είναι πιθανό ότι η παραγωγική ικανότητα του N3E της TSMC παραμένει χαμηλή, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για μια συσκευή όπως το iPad παρά για το iPhone ή το Mac αυτή τη στιγμή.

Αναμένεται η Apple να ανακοινώσει τα νέα μοντέλα iPad Pro στο event της “Let Loose” στις 7 Μαΐου.

Πηγή: macrumors