Mπορεί η HMD να έχει μόλις κυκλοφόρησε τα δικά της smartphone μεσαίας κατηγορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αφήσει πίσω της τη νοσταλγία για τα Nokia – το αντίθετο, καθώς μια νέα διαρροή αποκάλυψε πλήρως την επικείμενη επανακυκλοφορία ενός από τα πιο αγαπημένα τηλέφωνα του Nokia 3210.

Δείτε επίσης: Το Τέλος της Nokia: Η HMD αποσύρει το όνομα από τα τηλέφωνά

Το Nokia 3210 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999 και έγινε γνωστό ως το «κινητό» που σχεδόν όλοι φαινόταν να κατέχουν. Η HMD άφησε πρόσφατα να εννοηθεί στο X (πρώην Twitter) ότι θα επανεκκινούσε σύντομα ένα κλασικό Nokia – και χάρη στο φινλανδικό κατάστημα λιανικής Giganti (μέσω NokiaMob), τώρα γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα remake του 3210.

Το αναγεννημένο Nokia 3210, φαίνεται λίγο πιο πολύχρωμο από το λειτουργικό γκρι dumbphone που θυμόμαστε και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 8 Μαΐου (με ημερομηνία πώλησης στις 15 Μαΐου). Το σχέδιο δεν είναι ακριβώς ένα πιστό αντίγραφο – υπάρχουν ομοιότητες στη διάταξη των κουμπιών, αλλά κατά τα άλλα είναι αναμφισβήτητα πιο κοντά σε ένα Nokia 3310 από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δείτε ακόμα: Η Samsung αναπτύσσει ένα εντελώς νέο foldable smartphone

Υπάρχουν οι επιλογές του κυανού και του κίτρινου χρώματος, ενώ το «νέο» Nokia 3210 είναι πασπαλισμένο με μερικά πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά για να το κάνει να φαίνεται λιγότερο σαν “λείψανο” μιας περασμένης εποχής. Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν περιλαμβάνουν έγχρωμη οθόνη QVGA 2,4 ιντσών

(μια ελαφριά αναβάθμιση από τη μονόχρωμη οθόνη 1,5 ιντσών του πρωτότυπου) και την προσθήκη κάμερας 2MP f/2,8 στο πίσω μέρος που μπορεί να τραβήξει βίντεο 720p.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, συν την προσθήκη συνδεσιμότητας 4G, σημαίνουν ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του 3210 πιθανότατα δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο η αρχική. Αλλά μια μπαταρία 1.450 mAh θα πρέπει να το διατηρεί για μέρες και, το πιο σημαντικό, ένα ξεχωριστό teaser από την HMD επιβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο θα έχει φυσικά το παιχνίδι Snake.

Δείτε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε και να χρησιμοποιείτε το smartphone;

Σύμφωνα με τη διαρροή της Giganti, η τιμή του τηλεφώνου θα πρέπει επίσης να είναι αναζωογονητικά ρετρό, καθώς αναμένεται να κοστίζει 89 € (περίπου 95 $ / 76 £ / 145 $ AU) όταν κυκλοφορήσει στα ράφια από τις 15 Μαΐου – αν και ίσως χρειαστεί να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία για να μάθετε πού ακριβώς κυκλοφορεί.

Πηγή: techradar