Η αναβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου στο Mac σας δεν είναι πάντα εύκολη, ή ακόμα και εφικτή, επομένως είναι πολύ καλή ιδέα να γνωρίζετε πόσο αποθηκευτικό χώρο έχετε και πώς να ελευθερώσετε περισσότερο. Συχνά, όταν αγοράζετε ένα Mac, ο αποθηκευτικός του χώρος είναι ο μόνος που θα έχετε, αν και οι εξωτερικές μονάδες δίσκου και ο χώρος αποθήκευσης στο cloud είναι πάντα μια επιλογή.

Δείτε επίσης: Η Apple επεκτείνει το Self Service Repair Πρόγραμμα στα M3 MacBook Pro και iMac

Ευτυχώς, ο έλεγχος του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου σας — και στη συνέχεια η απελευθέρωση χώρου για τα πράγματα που θέλετε να κρατήσετε — είναι πολύ εύκολο να γίνει. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία ελέγχου του αποθηκευτικού χώρου του Mac σας.

Πώς να ελέγξετε τον αποθηκευτικό χώρο στο δίσκο του Mac σας

Βήμα 1: Επιλέξτε το μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του Mac σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.

Βήμα 2: Επιλέξτε την καρτέλα Αποθήκευση. Αυτό θα δείξει πόσο μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου του Mac σας καταλαμβάνει, χωρισμένο σε τμήματα με χρωματική κωδικοποίηση. Εάν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από κάθε ένα, το Mac σας θα σας πει πόσο χώρο καταλαμβάνει αυτή η ενότητα.

Δείτε ακόμα: Apple “Scary Fast” event: Νέα τσιπ M3 και υπολογιστές Mac

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το για να μάθετε τι καταλαμβάνει τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο Mac σας και εάν μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα αρχεία από αυτήν την ενότητα για να ελευθερώσετε χώρο. Για παράδειγμα, εάν η ενότητα Εφαρμογές είναι πολύ μεγάλη, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να διαγράψετε ορισμένες εφαρμογές. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Finder και επιλέξτε Εφαρμογές στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Επιλέξτε το κουμπί Προβολή εικονιδίου στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη στήλη Μέγεθος για να ταξινομήσετε τις εφαρμογές σας με τη μεγαλύτερη στην μικρότερη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλάβετε εάν θέλετε να διατηρήσετε εγκατεστημένες τις πιο απαιτητικές εφαρμογές — αυτές που δεν θέλετε μπορούν να μετακινηθούν στον Κάδο απορριμμάτων.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το WhatsApp στο Mac σας;

Βήμα 4: Σημείωση: Εάν έχετε χωρίσει τη μονάδα δίσκου του Mac σας σε πολλά κοντέινερ APFS ή διαμερίσματα HFS+ ή έχετε επισυνάψει εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, θα εμφανιστούν επίσης στο About This Mac ως ξεχωριστές μονάδες δίσκου, καθεμία με τη δική της ανάλυση αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή: digitaltrends