Οι email servers της AT&T μπλοκάρουν τις συνδέσεις από το Microsoft 365, λόγω πολλαπλών spam επιθέσεων, που προέρχονται από την υπηρεσία της Microsoft.

Από την αρχή της εβδομάδας, πολλοί πελάτες της AT&T άρχισαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να λάβουν email από τις διευθύνσεις email του Microsoft 365.

Όταν οι πελάτες του Microsoft 365 προσπαθούσαν να στείλουν email σε μια διεύθυνση στο @att.com, @sbcglobal.net ή @bellsouth.com, οι διακομιστές της AT&T μπλόκαραν τη σύνδεση και δεν επέτρεπαν την παράδοση του email.

Δείτε επίσης: Η AT&T αρνείται ισχυρισμούς για διαρροή δεδομένων

Οι πελάτες της AT&T έσπευσαν στα social media και στο φόρουμ της εταιρείας για να αναφέρουν και να συζητήσουν το θέμα με άλλους χρήστες που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Κάποιοι ανέφεραν ότι επηρεάστηκε και το Gmail.

Το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι δυνατή η αποστολή από πολλούς λογαριασμούς 365 ή gmail… μόνο στο att.net domain… Έι, ATT… Δεν μπορώ καν να στείλω email στο τμήμα SALES… διορθώστε το…“, ανέφερε κάποιος που προσπαθούσε να στείλει ένα email σε μια διεύθυνση AT&T.

Έχω το ίδιο πρόβλημα: δεν έρχεται τίποτα από λογαριασμό gmail στον λογαριασμό email μου (sbcglobal.net) και τίποτα δεν πηγαίνει στους λογαριασμούς αποστολής gmail. Απλώς εξαφανίζεται. Ωστόσο, όλα λειτουργούσαν πριν από λίγες ώρες“, δημοσίευσε ένας χρήστης του sbcglobal.net.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η AT&T είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε έναν “ασυνήθιστα υψηλό όγκο spam μηνυμάτων” που προέρχεται από τους διακομιστές της Microsoft, προκαλώντας καθυστέρηση στην αποστολή/λήψη email.

Δείτε επίσης: Tycoon 2FA: Νέα phishing πλατφόρμα παρακάμπτει το 2FA σε Microsoft 365 και Gmail

Ένας ασυνήθιστα μεγάλος όγκος spam μηνυμάτων που προέρχεται από την πλατφόρμα email της Microsoft προκαλεί προσωρινές καθυστερήσεις στη λήψη email από αυτήν την πλατφόρμα“, δήλωσε εκπρόσωπος της AT&T.

Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με τη Microsoft για την προστασία των πελατών από απάτες.

AT&T: Καθυστερεί την παράδοση Microsoft 365 emails λόγω spam επιθέσεων

Τα spam emails είναι ανεπιθύμητα και συχνά κακόβουλα μηνύματα που αποστέλλονται σε μεγάλες ποσότητες σε μια ομάδα παραληπτών. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι ενοχλητικά και δυνητικά επιβλαβή, καθώς μπορεί να περιέχουν ιούς, να προωθούν απάτες ή να στέλνονται στα πλαίσια phishing εκστρατείων.

Παρά τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται από τους παρόχους email για τη μείωση του όγκου των spam emails, εξακολουθούν να είναι ένα διαδεδομένο ζήτημα στον ψηφιακό μας κόσμο. Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι περίπου το 54% της παγκόσμιας κίνησης email αποτελείται από ανεπιθύμητα μηνύματα.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Ποιοι είναι οι νέοι anti-spam κανόνες της Google

Ενώ ορισμένα είναι σχετικά αβλαβή και στοχεύουν απλώς στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών, άλλα μπορεί να αποτελούν σοβαρές απειλές για την ασφάλεια. Για παράδειγμα, τα phishing emails προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες ώστε να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως διαπιστευτήρια σύνδεσης ή οικονομικές λεπτομέρειες. Τα spam emails μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να μολύνει υπολογιστές και να κλέψει προσωπικές πληροφορίες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com