Με την Google να είναι υπεύθυνη για την προώθησή τους, η ρύθμιση των passkeys είναι απλή. Παρακάτω, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε ένα passkey, για να εισέλθετε στον λογαριασμό σας Google.

Δείτε επίσης: Τα Google passkeys έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές

Προτού ρυθμίσετε ένα passkey στο λογαριασμό Google σας, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες απαιτήσεις, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

  • Για κινητές συσκευές, πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον iOS 16 ή Android 9.
  • Για τον υπολογιστή σας, πρέπει να εκτελείτε τουλάχιστον MacOS Ventura ή Windows 10. Επίσης, το πρόγραμμα περιήγησής σας πρέπει να είναι τουλάχιστον το Chrome 109 της Google, το Safari 16 της Apple ή το Edge 109 της Microsoft.

Πώς να ρυθμίσετε ένα passkey σε λογαριασμό Google

Στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας — σε τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή — μεταβείτε στη διεύθυνση g.co/passkeys. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στον τρέχοντα λογαριασμό σας Google, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κανονικό κωδικό πρόσβασής σας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Εάν θέλετε να αλλάξετε λογαριασμό, πατήστε το τρέχον email για να επιλέξετε από όλους τους άλλους λογαριασμούς σας Google.

Δείτε ακόμα: X: Η σύνδεση με passkeys διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iOS

Τώρα πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί και πατήστε Επόμενο. Στην επόμενη σελίδα, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα passkey. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Συνέχεια. To passkey για το λογαριασμό Google σας θα αποθηκευτεί στη συσκευή σας (για παράδειγμα, το iCloud Keychain σε iOS), το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή σας.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τυχόν υποδείξεις και να χρησιμοποιήσετε ό,τι βιομετρικό παράγοντα ζητά η συσκευή σας για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Μόλις το κάνετε, το passkey σας θα δημιουργηθεί για αυτήν τη συσκευή.

Σημείωση: Υπάρχει μια επιλογή δημιουργίας passkey για το λογαριασμό σας Google, χρησιμοποιώντας άλλη συσκευή (tablet, εξωτερικό κλειδί ασφαλείας), αλλά η πιο εύκολη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε απλώς τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να δημιουργείτε, να χρησιμοποιείτε και να διαγράφετε passkeys;

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το passkey σας για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Εάν έχετε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο κωδικός πρόσβασης παρακάμπτει το 2FA επειδή ένα passkey σημαίνει ότι έχετε φυσική κατοχή του τηλεφώνου σας, αυτό που ουσιαστικά κάνει το 2FA. Επίσης, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το passkey σας για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε.

Πηγή: cnet