Η Microsoft και η Amazon ανακοίνωσαν επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γαλλία, ενισχύοντας τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του cloud.

Η Microsoft δήλωσε ότι δεσμεύει 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για την επέκταση της υποδομής cloud και AI στη Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτεί AI skilling και υποστηρίζει τη βιομηχανία τεχνολογίας της Γαλλίας.

Η εταιρεία είπε ότι οι επενδύσεις θα σχετίζονται με την παροχή έως και 25.000 από τις πιο προηγμένες GPU ή μονάδες επεξεργασίας γραφικών στη Γαλλία μέχρι το τέλος του 2025. Η Microsoft θα εκπαιδεύσει επίσης 1 εκατομμύριο άτομα και θα υποστηρίξει 2.500 AI startups έως το 2027.

Δείτε επίσης: Microsoft: Θα κυκλοφορήσει ένα Xbox mobile game store τον Ιούλιο

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής «Choose France», η οποία επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Αυτή η σημαντική επένδυση καταδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας για την υποστήριξη της ψηφιακής καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης στη Γαλλία“, δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith. “Χτίζουμε υπερσύγχρονες υποδομές Cloud και AI, εκπαιδεύουμε άτομα ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης και υποστηρίζουμε γαλλικές νέες επιχειρήσεις καθώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας με αυτοπεποίθηση για να αναπτυχθούν με δίκαιο και υπεύθυνο τρόπο“, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της επένδυσής της, η Microsoft θα ανοίξει επίσης ένα νέο κέντρο δεδομένων στη γαλλική πόλη Mulhouse.

Δείτε επίσης: Nvidia Hynix: Επενδύει 3,87 δισ. $ σε εγκαταστάσεις chip στις ΗΠΑ

Από την άλλη μεριά, η Amazon θα επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία. Ως μέρος αυτής της επένδυσης, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στη χώρα. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει άλλες 2.000 νέες θέσεις για το 2024. Επιπλέον, θα αυξηθεί το αποτύπωμα της Amazon στη χώρα, σύμφωνα με τον Frederic Duval.

Η επέκταση του δικτύου logistics μας υποστηρίζει την τοπική οικονομική ανάπτυξη, δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και μας επιτρέπει να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των παραδόσεων μας βελτιώνοντας παράλληλα τη συνολική εμπειρία των πελατών

“, δήλωσε ο Duval.

Συλλογικά, οι επενδύσεις των Microsoft και Amazon στη Γαλλία ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προσπαθεί να προωθήσει τη χώρα ως κόμβο τεχνητής νοημοσύνης. Το Παρίσι είναι ήδη ένα σημαντικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης AI, με το Facebook να έχει ιδρύσει εκεί ένα από τα κύρια εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, το FAIR.

Δείτε επίσης: Toyota: Θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία

Οι επενδύσεις αυτές από τη Microsoft και την Amazon θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της Γαλλίας. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς οι εταιρείες θα χρειαστούν προσωπικό για την υποστήριξη των νέων υποδομών τους. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των κατοίκων.

Έπειτα, μπορεί να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας στον τομέα της τεχνολογίας. Η επένδυση σε υποδομές cloud και AI θα μπορούσε να κάνει τη Γαλλία έναν παγκόσμιο ηγέτη σε αυτούς τους τομείς, προσελκύοντας περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες και άλλες ξένες επενδύσεις.

Τέλος, οι επενδύσεις θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την καινοτομία και την έρευνα στη Γαλλία. Η επένδυση σε υποδομές AI και cloud θα μπορούσε να παρέχει τις απαραίτητες πλατφόρμες και εργαλεία για τους ερευνητές, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και λύσεων.

Πηγή: www.cnbc.com