Ένα από τα κύρια παράπονα όσον αφορά τα iPhone αυτές τις μέρες είναι η ταχύτητα φόρτισής τους. Φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αργότερα φέτος. Σύμφωνα με μια νέα φήμη, η σειρά iPhone 16 θα προσφέρει επιτέλους ταχύτερη φόρτιση.

Δείτε επίσης: Το iPhone Upgrade Program εμφανίζει εσφαλμένα μηνύματα

Αυτή η πληροφορία προέρχεται από τον Paras Guglani, tipster. Τώρα, δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για αυτό, και όχι από μια πηγή που συνήθως σχετίζεται με πληροφορίες της Apple, πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Θα ήταν υπέροχο να το δούμε, αλλά ακόμα δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συμβεί πραγματικά. Ο tipster ισχυρίζεται ωστόσο, ότι η σειρά iPhone 16 θα προσφέρει ενσύρματη υποστήριξη 40W και ασύρματη φόρτιση 20W. Ωστόσο, φυσικά, για άλλη μια φορά δεν θα περιλαμβάνεται φορτιστής.

Ακόμα κι αν η Apple σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας την εταιρεία, θα κυκλοφορήσει πρώτα αυτή την αλλαγή στα μοντέλα «Pro». Ο tipster φαίνεται να πιστεύει ότι και οι τέσσερις παραλλαγές του iPhone 16 θα προσφέρουν ταχύτερη φόρτιση.

Δείτε ακόμα: Apple 2024: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά

Ανέφερε επίσης ότι η σειρά iPhone 16 θα έρθει τον Σεπτέμβριο, όπως αναμενόταν. Οι προκάτοχοί του ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, που είναι η συνηθισμένη περίοδος που η Apple ανακοινώνει τα νέα της iPhone. Επομένως, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για αυτές τις πληροφορίες.

Η Apple σκοπεύει επίσης να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Και τα δύο τηλέφωνα θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερα πάνελ, ενώ το μέγεθος της οθόνης στα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα παραμείνει αμετάβλητο.

Το iPhone 16 Pro θα πάρει επίσης την κάμερα Tetraprism από το iPhone 15 Pro Max. Σχεδιαστικά, δεν θα αλλάξουν πολλά, αλλά τα μοντέλα θα έχουν διαφορετική διάταξη κάμερας στο πίσω μέρος.

Η Apple φημολογείται επίσης ότι θα προσφέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS από τότε που ανακοινώθηκε το λειτουργικό σύστημα. Οι αναφορές υποστηρίζουν ότι το iOS 18 θα προσφέρει ορισμένες μεγάλες αλλαγές, κάτι που ακούγεται συναρπαστικό, φυσικά.

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε το iPhone 16 Pro να έχει μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης;

Πώς επηρεάζει η ταχύτερη φόρτιση τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone;

Η ταχύτερη φόρτιση που θα επιτρέπει στην μπαταρία του iPhone 16 να φορτίζει πιο γρήγορα, θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της. Αυτό συμβαίνει επειδή η ταχεία φόρτιση αυξάνει τη θερμοκρασία της μπαταρίας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις εσωτερικές της κυψέλες. Επιπλέον, η ταχεία φόρτιση μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στη μπαταρία σε σύγκριση με την κανονική φόρτιση. Αυτό συμβαίνει επειδή η ταχεία φόρτιση απαιτεί περισσότερη ενέργεια, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στη μπαταρία και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης που εικάζεται ότι θα προσφέρει το iPhone 16 θα είναι επιβλαβής για την συσκευή σας.

Πηγή: androidheadlines