Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το 2% περίπου των ιδιοκτητών της Tesla που χρησιμοποίησαν το Full Self-Driving στη δωρεάν μηνιαία δοκιμή, προχώρησαν στη μετέπειτα αγορά του.

Από τον Μάρτιο, η Tesla πρόσφερε ένα μήνα δωρεάν δοκιμής του πακέτου Full Self-Driving (FSD) σε όλους τους κατόχους της στη Βόρεια Αμερική.

Δείτε περισσότερα: Οδηγός Tesla σκότωσε μοτοσικλετιστή λόγω του AutoPilot

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε μείωση της τιμής του πακέτου από 12.000 $ σε 8.000 $, ή σε 99 $ μηνιαία για εκείνους που επιλέγουν το μοντέλο συνδρομητικής υπηρεσίας. Είναι ενδιαφέρον, ότι αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του Elon Musk. Ο CEO της Tesla είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η τιμή του πακέτου FSD θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς το σύστημα βελτιώνεται.

Παράλληλα με την κυκλοφορία της νέας εκδοχής v12 του συστήματός της, η Tesla προχώρησε σε μια σημαντική μείωση τιμής, αποτελώντας ένα κρίσιμο βήμα προς την πρόοδο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε προσπάθειες να αυξήσει τα ποσοστά υιοθέτησης του FSD (Full Self-Driving), προσφέροντας μια νέα έκδοση στο κοινό μέσω δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου, ενθαρρύνοντας έτσι περισσότερους χρήστες να το δοκιμάσουν. Στόχος ήταν να τους προσελκύσει στην αγορά ή συνδρομή του προϊόντος, μέσω της προσφοράς μειωμένης τιμής.

Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα δείχνουν, ότι η Tesla δεν κατάφερε πραγματικά να επιτύχει με αυτή τη στρατηγική της.

Για τη βελτίωση του ποσοστού λήψης, ο Elon Musk έχει ζητήσει από τους εργαζομένους της Tesla που ασχολούνται με την παράδοση των αυτοκινήτων, να παρουσιάζουν το σύστημα Full Self-Driving (FSD) σε κάθε παράδοση.

Παρά την πρόσφατη πτώση στην τιμή του, το συγκεκριμένο προϊόν παραμένει αρκετά ακριβό, και η αξία του δεν φαίνεται να είναι εμφανής για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το v12 μας έχει εντυπωσιάσει, αλλά δεν είναι απαραίτητα τόσο πρακτικό. Αν και προσφέρει κάποιες βελτιώσεις, το v12 παρουσιάζει περιορισμούς στην ταχύτητα σε διάφορους τομείς και συνεχίζει να εμφανίζει σφάλματα. Ίσως να παρέχει σημαντική αξία κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, καθώς μειώνει την εργασιακή σας επιβάρυνση, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε περισσότερο στην οδήγηση. Ωστόσο, στην πόλη, η χρήση του μπορεί να αποδειχθεί πιο στρεσογόνα.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή στην Tesla για θάνατο που αφορά το σύστημα Autopilot

Επομένως προς το παρόν, μάλλον οι περισσότεροι βολεύονται καλύτερα με τον Autopilot.

Η Tesla έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά της για να αποδείξει την αξία της στον τομέα του FSD και να ενισχύσει το ποσοστό λήψης του.

Πηγή: electrek