ΑρχικήinetiOS 17.5: Σφάλμα επανεμφανίζει διαγραμμένες φωτογραφίες

iOS 17.5: Σφάλμα επανεμφανίζει διαγραμμένες φωτογραφίες

Τις τελευταίες ώρες, έχουν εμφανιστεί κάποιες αναφορές στο Reddit από χρήστες που λένε ότι η τελευταία ενημέρωση iOS 17.5 της Apple παρουσίασε ένα σφάλμα το οποίο επανεμφανίζει παλιές διαγραμμένες φωτογραφίες στις βιβλιοθήκες φωτογραφιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες είχαν διαγραφεί εδώ και κάποια χρόνια.

iOS 17.5 Σφάλμα φωτογραφίες

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης είπε ότι μετά την ενημέρωση του iPhone του, ανακάλυψε παλιές φωτογραφίες NSFW που είχε διαγράψει το 2021. Οι φωτογραφίες είχαν επισημανθεί ως πρόσφατα ανεβασμένες στο iCloud.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε αρχεία και φωτογραφίες από iPhone σε υπολογιστή;

Άλλοι χρήστες είπαν, επίσης, ότι αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα. Ένας Redditor έγραψε: “Έχω τέσσερις φωτογραφίες από το 2010 που επανεμφανίζονται ως οι τελευταίες φωτογραφίες που ανέβηκαν στο iCloud. Τις έχω διαγράψει επανειλημμένα”.

Το ίδιο συνέβη και σε μένα“, απάντησε ένας άλλος χρήστης. “Έξι φωτογραφίες από διαφορετικές εποχές, όλες τις έχω διαγράψει. Κάποιες τις είχα διαγράψει το 2023“.

Πολλοί άλλοι χρήστες αναφέρθηκαν στο σφάλμα που προκάλεσε επανεμφάνιση διαγραμμένων φωτογραφιών, μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης iOS 17.5 στα iPhone τους.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει, αλλά προκαλεί εντύπωση η εμφάνιση φωτογραφιών που έχουν διαγραφεί πριν από χρόνια. Στην εφαρμογή Photos της Apple, οι διαγραμμένες φωτογραφίες και τα βίντεο διατηρούνται στο άλμπουμ Recently Deleted για 30 ημέρες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα ανακτήσουν ή να τα αφαιρέσουν οριστικά από όλες τις συσκευές.

Δείτε επίσης: Adobe Express για Android: Generative AI σε φωτογραφία & βίντεο

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο indexing bug, σε πρόβλημα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή σε πρόβλημα συγχρονισμού μεταξύ των τοπικών συσκευών και του iCloud Photos. Θα μπορούσε να συμβαίνει και κάτι άλλο. Ενώ η Apple προσπαθούσε να διορθώσει ένα σφάλμα συγχρονισμού φωτογραφιών που παρουσιάστηκε στο iOS 17.3, μπορεί να προκάλεσε ακούσια ένα νέο πρόβλημα συγχρονισμού που μπορεί να περιλαμβάνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud.

Αυτό το σφάλμα δεν είναι μόνο ενοχλητικό για τους χρήστες που έχουν διαγράψει ορισμένες φωτογραφίες για κάποιο λόγο, αλλά εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των ευαίσθητων εικόνων. Η επανεμφάνιση παλιών διαγραμμένων φωτογραφιών, μετά την ενημέρωση iOS 17.5, έχει προκαλέσει απογοήτευση στους χρήστες. Ενώ η Apple δεν έχει δώσει ακόμα επίσημη απάντηση, είναι σημαντικό οι χρήστες να γνωρίζουν τον πιθανό κίνδυνο και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εάν έχετε επηρεαστεί από αυτό το σφάλμα της έκδοσης iOS 17.5, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην Apple για υποστήριξη και να αναφέρετε το πρόβλημα, προκειμένου να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να συμβεί σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Instagram: Θολώνει γυμνές φωτογραφίες για προστασία εφήβων

Είναι σημαντικό για εταιρείες όπως η Apple να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών τους και να αντιμετωπίζουν εγκαίρως τυχόν σφάλματα ή προβλήματα για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σφάλμα θα διορθωθεί σύντομα και δεν θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS