Το Humanity Protocol, μια startup που αποσκοπεί στην αξιόπιστη επιβεβαίωση της διαδικτυακής ταυτότητας των ατόμων σε μια εποχή που επικρατεί η τεχνητή νοημοσύνη, κατάφερε να εξασφαλίσει νέο κεφάλαιο. Αυτό το επίτευγμα την κατέστησε unicorn σε διάστημα λιγότερο από ένα έτος.

Η startup αναπτύσσει μια πρωτοποριακή ταυτότητα βασισμένη στην τεχνολογία blockchain, η οποία ταυτοποιεί τα άτομα μέσω σαρώσεων παλάμης. Προγραμματίζει να ανακοινώσει την Τετάρτη ότι κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας μια αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Πλήρης οδηγός για την προστασία της ψηφιακής σας ταυτότητας

Η Kingsway Capital ηγήθηκε ενός σημαντικού γύρου χρηματοδότησης για εκκίνηση, με τη συμμετοχή πρωτοπόρων επενδυτών όπως οι Animoca Brands, Blockchain.com και Shima Capital. Ο ιδρυτής, Terence Kwok, αποκάλυψε ότι η εταιρεία κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια από κορυφαία στελέχη του κλάδου της κρυπτογράφησης, μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης που απευθυνόταν σε «βασικούς ηγέτες της κοινής γνώμης».

Το Humanity Protocol, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους, προγραμματίζει να αξιοποιήσει το νέο του κεφάλαιο για την ενίσχυση της ομάδας του, η οποία ήδη αριθμεί περισσότερα από 20 μέλη, και για τη δημιουργία επιπλέον συνεργασιών. Αυτό έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για πλατφόρμες που επαληθεύουν την αυθεντικότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για πραγματικά άτομα.

«Η σημασία της ταυτότητας αρχίζει να καθίσταται ολοένα και πιο κρίσιμη», δήλωσε ο Terence Kwok. «Αναλύουμε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και ερευνούμε το φαινόμενο των εξελιγμένων ψευδών βίντεο που εμφανίζονται».

Ο Terence Kwok ανέφερε ότι η startup προγραμματίζει την εκκίνηση του δοκιμαστικού δικτύου της κατά το δεύτερο τρίμηνο, φτάνοντας ήδη τους 500.000 σε λίστα αναμονής. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της τεχνολογίας της, σχεδιάζει την κυκλοφορία μιας εφαρμογής που επιτρέπει τη χρήση της κάμερας ενός τηλεφώνου για το σκανάρισμα των αποτυπωμάτων της παλάμης, προκειμένου να επιβεβαιώσει ταυτότητες, εξήγησε ο Kwok.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός προηγμένου επιπέδου ασφάλειας, το οποίο χρησιμοποιεί τις φλέβες της παλάμης. Αυτό απαιτεί μια μικρή υπέρυθρη κάμερα που μπορεί να συνδεθεί με ένα smartphone. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ασφάλεια χρηματοπιστωτικών πλατφορμών, προσφέροντας διαδικασίες που εστιάζουν στην ικανοποίηση του πελάτη, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση πρόσβασης σε φυσικούς χώρους, σύμφωνα με τον Kwok.

Στο μέλλον, η διαδικασία check-in σε ξενοδοχεία θα γίνεται μέσω σάρωσης της παλάμης, όπως ανέφερε. Επιπλέον, η πρόσβαση στα γραφεία θα είναι δυνατή με την ίδια τεχνολογία.

Η εταιρεία προγραμματίζει επίσης την κυκλοφορία ενός νέου κρυπτονομίσματος, το οποίο δεν έχει ακόμα ονομαστεί, το οποίο προορίζεται για την καταβολή τελών επαλήθευσης. Οι πρόσφατες χρηματοδοτήσεις της επιτυγχάνθηκαν μέσω της εκδόσεως απλών συμφωνιών για μελλοντικά tokens, γνωστών στην βιομηχανία ως SAFT.

Το Humanity Protocol δεν αποτελεί την μοναδική πρωτοβουλία στον τομέα της κρυπτογράφησης που επιδιώκει να ενσωματώσει βιομετρικά δεδομένα με τεχνολογία blockchain. Το Worldcoin, δημιουργία του CEO της OpenAI, Sam Altman, χρησιμοποιεί μία συσκευή με την ονομασία “σφαίρα” για να διενεργεί σάρωση των ματιών των ανθρώπων, προσφέροντάς τους μία ψηφιακή ταυτότητα ως απόδειξη της προσωπικότητάς τους. Παρά τις καινοτόμες προθέσεις, το συγκεκριμένο έργο έχει προσκρούσει σε σοβαρά εμπόδια ρυθμιστικής φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζοντας εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των βιομετρικών δεδομένων.

Δείτε επίσης: Πώς θα προστατέψετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα

Ο Terence Kwok ανέφερε ότι η τεχνολογία βιομετρικών δεδομένων έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την εφαρμογή FaceID της Apple στα iPhone και υπογράμμισε ότι το σύστημα του Humanity Protocol δεν είναι τόσο επεμβατικό.

Πηγή: bnnbloomberg