Η πλοήγηση και η επεξεργασία κειμένου στο iPhone σας μπορεί μερικές φορές να είναι χρονοβόρα, ειδικά όταν προσπαθείτε να τοποθετήσετε με ακρίβεια τον κέρσορα. Ευτυχώς, η Apple έχει ενσωματώσει μια κρυφή λειτουργία στο εικονικό πληκτρολόγιο που μπορεί να κάνει αυτή την εργασία πολύ πιο εύκολη. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να χρησιμοποιήσετε το κρυφό trackpad στο iPhone, για να βελτιώσετε την επεξεργασία του κειμένου σας.

Δείτε επίσης: Το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει νέες κάμερες 48MP

Την επόμενη φορά που θα γράψετε κάτι λίγο πιο μακροσκελές στο iPhone σας και θα χρειαστεί να επιστρέψετε και να αλλάξετε κάτι, απλώς πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο διαστήματος και το πληκτρολόγιο οθόνης θα μετατραπεί σε ένα trackpad που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τον κέρσορα. Αυτό σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε γρήγορα στο κείμενό σας, μετακινώντας τον κέρσορα σε οποιοδήποτε επιθυμητό σημείο με ευκολία.

Δείτε ακόμα: iPhone 17 Ultra: Θα φέρει την επανάσταση όπως το iPhone X;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εάν αγγίξετε το trackpad με άλλο δάχτυλο ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε επίσης να επιλέξετε κομμάτια κειμένου. Αυτή η διπλή λειτουργία του trackpad κάνει την επεξεργασία και την προσαρμογή κειμένου στο iPhone σας παιχνιδάκι. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα ή μια σημείωση.

Αν θέλετε να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε για την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών στο iPhone σας, συνήθως υπάρχει μια λύση κρυμμένη στο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Apple.

Δείτε επίσης: Το iPhone SE 4 είναι το πρώτο Face ID iPhone κάτω των 500$

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης trackpad είναι πολλά και ποικίλα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ευκολία στη χρήση. Εκτός από τη λειτουργία στο iPhone, τα trackpad είναι συνήθως ενσωματωμένα στους φορητούς υπολογιστές, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα χωρίς την ανάγκη για εξωτερικό ποντίκι. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για χρήση εν κινήσει και σε περιορισμένους χώρους. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η πολυλειτουργικότητα. Τα σύγχρονα trackpads υποστηρίζουν διάφορες χειρονομίες, όπως το ζουμ με δύο δάχτυλα, η κύλιση και η εναλλαγή μεταξύ παραθύρων. Αυτές οι χειρονομίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και να κάνουν την πλοήγηση πιο ομαλή και γρήγορη. Τα trackpads είναι επίσης πιο εργονομικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ποντίκια.

Πηγή: macrumors