Οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν απότομα στην Κίνα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σημείωσε αύξηση 52% στις αποστολές iPhone, μετά από μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν third-party retailers.

Από τις αρχές του 2024, η Apple έχει δει διψήφια μείωση στη ζήτηση iPhone στην χώρα. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ο αυξημένος ανταγωνισμός από εγχώριες εταιρείες όπως η Huawei, η Xiaomi και η Oppo. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν συσκευές με υψηλές προδιαγραφές σε χαμηλότερες τιμές, καθιστώντας τις πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές. Ειδικά, η Huawei άρχισε να τα πηγαίνει καλύτερα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Apple. Η Huawei κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 69,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Δείτε επίσης: iPhone: Τα επερχόμενα προσβλητικά emoji «δεν θα έχουν καλή κατάληξη» λένε οι θαυμαστές

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας μπορεί, επίσης, να επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις των αμερικανικών προϊόντων (π.χ. iPhone) στην Κίνα. Οι καταναλωτές ενδέχεται να απέφυγαν την αγορά αμερικανικών προϊόντων, λόγω της κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών.

Κίνα: Η ζήτηση για iPhone ανακάμπτει

Για να ενισχύσουν τη ζήτηση, η Apple και οι έμποροι λιανικής έχουν πραγματοποίησαν διάφορες προωθητικές ενέργειες και εκπτώσεις σε iPhone. Κατά τη διάρκεια του Lunar New Year, η Apple έκανε έκπτωση στα iPhone κατά 800 RMB (70 $) στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις (έως και 200 ​​$) ήταν διαθέσιμες σε άλλους κινεζικούς λιανοπωλητές. Μάλιστα, τον Μάρτιο, η Apple αύξησε αυτές τις εκπτώσεις έως και 300 $ για να βάλει φρένο στη μείωση των πωλήσεων που παρατηρούνταν μέχρι τότε. Πράγματι, αυτή η προσέγγιση φαίνεται πως βοήθησε την Apple

να ανακάμψει, σημειώνοντας μια μέτρια αύξηση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα, τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: Ορισμένα Android λαμβάνουν παραμορφωμένα GIF από iPhone

Τα στοιχεία από την China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) δείχνουν ότι 3,5 εκατομμύρια smartphones εισήχθησαν στη χώρα τον Απρίλιο, 52% υψηλότερα από ό,τι πριν. Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανάκαμψη στις πωλήσεις iPhone έρχεται καθώς η αγορά smartphone της Κίνας είναι γενικά σε άνοδο και υπάρχει υψηλή ζήτηση.

Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν μόνο τις μονάδες iPhone που εισάγονται από την Apple στην Κίνα. Δεν ισούται με τις μονάδες που πωλούνται από την εταιρεία ή τους εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές.

Αναμένεται ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα θα αυξηθούν κι άλλο κατά τη διάρκεια του επερχόμενου 618 shopping event. Πολλοί έμποροι λιανικής ήδη προετοιμάζονται κάνοντας μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: Οι δύο νέες κάμερες αποδεικνύουν ότι το cutting-edge hardware είναι ανούσιο

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι πωλήσεις iPhone θα σταθεροποιηθούν σύντομα στην Κίνα, αφού οι καταναλωτές τείνουν να επιλέγουν premium smartphone έναντι πιο οικονομικών συσκευών. Οι εκπτώσεις από την Apple και άλλους λιανοπωλητές τρίτων θα πρέπει επίσης να διαδραματίσουν βασικό ρόλο σε αυτό.

Πηγή: www.cultofmac.com