Ένας άνδρας στη Βόρεια Καρολίνα έμεινε έκπληκτος όταν βρήκε τα διαστημικά συντρίμμια του SpaceX Dragon, σε ένα απομακρυσμένο μονοπάτι πεζοπορίας. Σύμφωνα με τη New York Post, ο Justin Clontz, ο οποίος είναι φύλακας σε ένα πολυτελές κάμπινγκ, είπε ότι σοκαρίστηκε όταν βρήκε το ογκώδες αντικείμενο καλυμμένο με πυκνά μεταλλικά φύλλα που συγκρατούνται μεταξύ τους από μπουλόνια με απόκοσμη όψη.

Δείτε επίσης: Ερασιτέχνης αστρονόμος ανακάλυψε πέντε νέους νάνους γαλαξίες – Πήραν το όνομά του

Τα συντρίμμια του SpaceX Dragon, τα οποία φαινόταν να καλύπτονται από καμένη ίνα άνθρακα, έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο, πάχος περίπου μία ίντσα και έχουν ύψος σχεδόν 1,2 μέτρα. Αν και το αντικείμενο κάηκε, η γύρω περιοχή δεν έδειξε σημάδια ζημιάς.

Ο Clontz δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που έβλεπε κάτι τέτοιο και ήταν σίγουρος ότι δεν ήταν κάτι που ανήκε στην περιοχή.

Όπως εξήγησε: «Το έδεσα με ένα σκοινί και το έβγαλα με ένα χλοοκοπτικό. Είναι μία στο εκατομμύριο η πιθανότητα να προσγειωθεί εδώ κι αν έπεφτε κάπου έξω από το μονοπάτι στο δάσος δεν θα το βρίσκαμε ποτέ. Απλώς έτυχε να προσγειωθεί στο μονοπάτι».

Δείτε ακόμα: Μαγευτική εικόνα του Hubble αποκαλύπτει ένα νεαρό λαμπερό αστέρι

Οι ειδικοί εικάζουν ότι τα συντρίμμια έπεσαν στη γη από το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX. Ο αστρονόμος Jonathon McDowell πρόσθεσε στο X ότι τα συντρίμμια “σίγουρα φαίνονται παρόμοια με τον κορμό του Crew-7 Dragon που έπεσε σε ένα μονοπάτι ακριβώς πάνω από αυτήν την τοποθεσία

την Τρίτη“.

Συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο Dragon αποτελείται από δύο κύρια μέρη: την κάψουλα και τον κορμό. Ο κορμός υποστηρίζει το διαστημόπλοιο κατά την ανάβαση και μεταφέρει φορτίο χωρίς πίεση. Συνήθως, ο κορμός καίγεται στην ατμόσφαιρα κατά την επανείσοδο, αλλά περιστασιακά, μέρη του μπορούν να επιβιώσουν και να πέσουν πίσω στη Γη.

Ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ Glamping Collective είπε ότι σχεδιάζουν να απευθυνθούν σε ειδικούς της αεροδιαστημικής για να καταλάβουν τι ακριβώς είναι και από πού προήλθε.

Δείτε επίσης: Διαστημικός τουρισμός: Νέα εκτόξευση της Blue Origin με πλήρωμα

«Τα διαστημικά συντρίμμια δεν ήταν στη λίστα με τα πράγματα που περιμέναμε να συζητήσουμε. Το μόνο πράγμα που καταφέραμε να καταλήξουμε είναι ότι πρόκειται για κάποιο είδος διαστημικών συντριμμιών που έπεσαν. Δεν μοιάζει με τίποτα που να προέρχεται από αεροπλάνο», είπε ο Matt Bare, ιδιοκτήτης του The Glamping Collective.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε σχέση με τα διαστημικά συντρίμμια του SpaceX Dragon.

Πηγή: space.com