Η Samsung πρόκειται να εισάγει προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας με τεχνολογία AI στην επερχόμενη σειρά Galaxy Watch 7. Αυτά τα έξυπνα ρολόγια επόμενης γενιάς, που αναμένεται να παρουσιαστούν στην επόμενη εκδήλωση Galaxy Unpacked, πιθανώς στις 10 Ιουλίου, υπόσχονται μια σειρά από καινοτόμες δυνατότητες με επίκεντρο την υγεία. Εν όψει της εκδήλωσης, η Samsung παρουσίασε λεπτομερώς αυτά τα χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου.

Δείτε επίσης: Πόσο χρήσιμα είναι τελικά τα smartwatches;

Ένα χαρακτηριστικό, το «Energy Core», θα παρέχει στους χρήστες πληροφορίες για την υγεία τους αναλύοντας διάφορες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων ύπνου, των χρόνων αφύπνισης, του καρδιακού παλμού και των επιπέδων δραστηριότητας.

Εξατομικευμένη υποστήριξη ευεξίας και προπόνησης

Οι συμβουλές ευεξίας θα προσφέρουν ιδέες και καθοδήγηση για να βοηθήσουν τους χρήστες να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους υγείας. Η νέα λειτουργία ρουτίνας προπόνησης AI του Galaxy Watch 7, θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδυάσουν διαφορετικές προπονήσεις σε μια εξατομικευμένη πρακτική, καλύπτοντας μεμονωμένες ανάγκες και προτιμήσεις φυσικής κατάστασης.

Βελτιωμένη παρακολούθηση ύπνου με AI

Η Samsung σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τις δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου. Αυτό θα περιλαμβάνει παρακολούθηση της κίνησης, του καρδιακού ρυθμού, του αναπνευστικού ρυθμού κατά τη διάρκεια του ύπνου και του λανθάνοντος ύπνου, παρέχοντας μια βαθύτερη κατανόηση της ποιότητας του ύπνου.

Δείτε ακόμα: TicWatch Pro 5 Enduro: Νέα Αναβαθμισμένη Έκδοση

Προηγμένες μετρήσεις για δρομείς και ποδηλάτες

Μια προσαρμόσιμη λειτουργία καρδιακού ρυθμού AI στο Galaxy Watch 7, θα προσφέρει πέντε επίπεδα έντασης τρεξίματος. Επιπλέον, οι ποδηλάτες θα επωφεληθούν από τις λειτουργικές μετρήσεις ισχύος, που θα τους επιτρέπουν να αξιολογήσουν την απόδοση σε μόλις 10 λεπτά. Η νέα λειτουργία “Race” θα επιτρέπει στους χρήστες

να παρακολουθούν και να συγκρίνουν τις τρέχουσες και προηγούμενες επιδόσεις τους στις ίδιες διαδρομές.

Όλες αυτές οι λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθούν στην εφαρμογή Samsung Health, προσφέροντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για την υγεία, καθώς και ενθάρρυνση για τη βελτίωση της καθημερινής ευεξίας. Η εφαρμογή θα εισάγει μια νέα ενότητα «Ενεργειακή Βαθμολογία», παρόμοια με την Ημερήσια Βαθμολογία ετοιμότητας του Fitbit.

Η σειρά Galaxy Watch 7 θα λάβει αυτές τις δυνατότητες AI μέσω της ενημέρωσης One UI 6 για τη σειρά Watch, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.

Δείτε επίσης: Δυνητική λειτουργία SOS για το Apple Watch σώζει κολυμβητές

Το Samsung Galaxy Watch 7 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία φορητών συσκευών, συνδυάζοντας προηγμένες λειτουργίες AI με κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτή η τελευταία επανάληψη διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, συμπεριλαμβανομένων της παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, του ΗΚΓ και των μετρήσεων SpO2. Επιπλέον, η βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις λειτουργίες όλη την ημέρα χωρίς τακτικές επαναφορτίσεις. Το Galaxy Watch 7 προσφέρει επίσης απρόσκοπτη ενσωμάτωση με διάφορες εφαρμογές και smartphone, καθιστώντας το έναν ευέλικτο σύντροφο τόσο για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης όσο και για άτομα που αγαπούν την τεχνολογία.

Πηγή: mashable