Εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε αεροπλάνο, πιθανότατα έχετε ακούσει μια αεροσυνοδό να δίνει εντολή στους επιβάτες να αλλάξουν όλες τις φορητές συσκευές σε λειτουργία Airplane Mode ή να τις απενεργοποιήσουν εντελώς. Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί της FAA υποστηρίζουν επίσης αυτό το αίτημα.

Δείτε επίσης: Ενισχύστε το σήμα σας: Συμβουλές για iPhone και Android

Ωστόσο μπορεί να αναρωτιέστε τι κάνει η λειτουργία Airplane Mode στα κινητά τηλέφωνα και αν υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα στη χρήση της;

Για να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις, χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία του ειδικού τεχνολογίας Michael Collins. Ο Michael είναι διευθυντής της Sphere IT, ενός παρόχου εταιρικής τεχνικής υποστήριξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδόν κάθε σύγχρονο smartphone, tablet και φορητός υπολογιστής έχει ένα μικρό εικονίδιο αεροπλάνου που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν τη λειτουργία Airplane Mode, η οποία ουσιαστικά κλείνει την ασύρματη λήψη προκειμένου να αποφευχθούν παρεμβολές στον εξοπλισμό πλοήγησης και επικοινωνίας στο αεροπλάνο.

Ο Collins λέει, “η λειτουργία Airplane Mode είναι μια λειτουργία που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σύγχρονα smartphone και απενεργοποιεί το ραδιόφωνο και το ασύρματο υλικό του τηλεφώνου. Αυτό εμποδίζει το τηλέφωνο να στέλνει και να λαμβάνει κλήσεις, μηνύματα κειμένου, email και δεδομένα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ορισμένες ασύρματες συσκευές δεν συνδέονται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή WiFi όταν βρίσκονται σε λειτουργία πτήσης. Άλλες συσκευές θα επιτρέψουν επίσης την εκ νέου ενεργοποίηση της συνδεσιμότητας Bluetooth και WiFi, ενώ παραμένουν τεχνικά σε λειτουργία πτήσης, αλλά η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας είναι πάντα αποκλεισμένη.

Δείτε ακόμα: Πώς να βρείτε έναν κωδικό Wi-Fi σε Mac

Ανεξάρτητα από αυτό, η έξυπνη συσκευή σας θα εξακολουθεί να μπορεί να επεξεργάζεται έγγραφα, να εμφανίζει φωτογραφίες και να αναπαράγει οποιοδήποτε μέσο μουσικής ή βίντεο έχει αποθηκευτεί τοπικά.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Airplane Mode σε ένα iPhone

  • Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου.
  • Πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου.
  • Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, επιστρέψτε στο Κέντρο ελέγχου και πατήστε ξανά το εικονίδιο του αεροπλάνου.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης σε μια συσκευή Android

Η μετάβαση σε λειτουργία πτήσης στο τηλέφωνο ή τη συσκευή σας Android είναι εξίσου εύκολη:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Βρείτε και ανοίξτε την ενότητα Δίκτυο και Διαδίκτυο.
  • Πατήστε το εικονίδιο για τη λειτουργία πτήσης για να την ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να επαναφέρετε εφαρμογές που έχετε διαγράψει;

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης εξοικονομεί μπαταρία;

«Εκτός από την αποτροπή παρεμβολών, η λειτουργία Airplane Mode βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Τα περισσότερα τηλέφωνα χρησιμοποιούν πολλή ισχύ μπαταρίας όταν συνδέονται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, επομένως η λειτουργία Airplane Mode μπορεί να βοηθήσει την μπαταρία σας να διαρκέσει περισσότερο», λέει ο Collins.

Πηγή: electronics