Ένας πρώην hacker αποκάλυψε μερικούς εύκολους τρόπους για να εντοπίσετε τυχόν κρυφές κάμερες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας!

Δείτε επίσης: Τι κάνει η λειτουργία Airplane Mode και πώς θα την ενεργοποιήσετε

Τα καταλύματα διακοπών έχουν τον δικό τους κατάλογο με ιστορίες τρόμου. Από απλές, όπως κρατήσεις που ακυρώνονται κατά την άφιξη, μέχρι πιο σοβαρά περιστατικά όπου κρυφές κάμερες, έχουν μεταμφιεστεί σε οικιακά αντικείμενα!

Ένας πρώην hacker δημοσιέυει συχνά περιεχόμενο στο TikTok, για να διδάξει τους ακολούθούς του σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Σε ένα από τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές του Marcus Hutchins (@malwaretech), προσφέρονται ανεκτίμητες πληροφορίες για το πώς να εντοπίσετε αν υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Ο Marcus εξηγεί: “Το πρώτο πράγμα που θέλετε να αναζητήσετε είναι συσκευές που βρίσκονται σε βολική τοποθεσία για ένα άτομο που σας παρακολουθεί.

Για παράδειγμα, μία συσκευή εντοπισμού καπνού που έχει τοποθετηθεί πάνω από το κρεβάτι. Ένας τρόπος για να δείτε εάν η συσκευή είναι κάμερα είναι να ρίξετε ένα έντονο φως σε αυτήν. Αν υπάρχει φακός κάμερας, θα δείτε μία μπλε αντανάκλαση.Μπορείτε να το δοκιμάσετε ρίχνοντας φως στο τηλέφωνό σας και βλέποντας πώς φαίνεται η κάμερα όταν τοποθετείται κάτω από έναν φακό.

Δείτε ακόμα: Πώς να επαναφέρετε χαμένες επαφές σε συσκευή Android;

Στη συνέχεια δείχνει πώς οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου μπορούν να ελέγξουν μικρά, φαινομενικά αθώα αντικείμενα, όπως ξυπνητήρια και φορτιστές USB

για κρυφές κάμερες.

Ένα ψηφιακό ρολόι-ξυπνητήρι στο κομοδίνο, μπορεί επίσης να αποτελέσει μία κρυψώνα για κάμερα. Αν ρίξετε ένα έντονο φως σε αυτό, μπορείτε να δείτε μέσα από το γυαλί και να ανακαλύψετε εάν υπάρχει μια κάμερα εκεί. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να λειτουργήσει στην περίπτωση των διπλών καθρεφτών.

«Αυτές οι κάμερες είναι πολύ μικρές όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ώστε να μπορούν να κρυφτούν σε οτιδήποτε, ακόμα και σε μια τρύπα στον τοίχο», πρόσθεσε.

Το βίντεο, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές, πλημμύρισε από ανησυχητικά σχόλια. «Ξεκλειδώθηκε νέος φόβος», είπε ο ένας, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε, «Άλλος ένας λόγος για να μην φύγω ποτέ από το σπίτι μου, χαχα».

Δείτε επίσης: Εύκολα tips για μεγαλύτερη ασφάλεια στα Windows!

Ένας τρίτος ήταν περίεργος για το γιατί οι άνθρωποι βάζουν κρυφές κάμερες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου: “Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιος είναι ο σκοπός; Θέλουν απλώς να παρακολουθούν τους ενοίκους να ζουν τη ζωή τους; Κοιμάμαι? Τρώει? Αλλάζει; Ποιο ειναι το νοημα!

Πηγή: indy100