Η πιο πρόσφατη έρευνα για τους πελάτες των εταιρειών τηλεπικοινωνίας από την ASCI δημοσιεύτηκε και – παρά τις αυξανόμενες τιμές και τις αποχωρήσεις του κλάδου – το συμπέρασμα είναι ότι οι υπηρεσίες ροής εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Apple TV+ βλέπει μία πολύ μεγάλη άνοδο.

Δείτε επίσης: Netflix: Σταματά την υποστήριξη για παλαιότερα μοντέλα Apple TV

Σχεδόν κάθε υπηρεσία ροής βίντεο που παρακολουθεί η ASCI αύξησε τη βαθμολογία ικανοποίησης των πελατών της σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την Apple να βλέπει μία από τις μεγαλύτερες ανόδους. Η βαθμολογία για το Apple TV+ το 2024, έφτασε στο 79, από 76 που ήταν το προηγούμενο έτος.

Η ποσοστιαία μεταβολή για το Apple TV+ είναι 4%, αντιστοίχιση των κερδών αξιολόγησης που βιώνουν το Sling TV και το ESPN+. Το Crackle είδε τη μεγαλύτερη αύξηση, κερδίζοντας 7% με βαθμολογία 75.

Η άνοδος της υπηρεσίας Crackle ίσως αντανακλά τις τάσεις του κλάδου, όπου οι πελάτες περιορίζουν τις διακριτικές δαπάνες και προτιμούν φθηνές και δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για την κατανάλωση περιεχομένου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει παρακολούθηση διαφημίσεων.

Δείτε ακόμα: Netflix: Πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο $ μέσω του bug bounty

Σε αυτήν την έρευνα, το Apple TV+ κατέχει στην πραγματικότητα την τέταρτη θέση συνολικά. Το Amazon Prime Video προηγείται με 82, το Peacock με 80, το YouTube Premium με 80, μετά το Apple TV+ με 79 – ισοβαθμεί με τα Hulu

, Netflix και Sling TV. Οι Max και Paramount+ σκοράρουν 78 και το Disney+ 77.

Όσον αφορά τις συσκευές που χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν περιεχόμενο οι καταναλωτές, η έξυπνες τηλεοράσεις είναι αναπάντεχα οι πιο δημοφιλείς, με τα smartphone να έρχονται στη δεύτερη θέση.

Παρόλο που η Apple εξακολουθεί να μην δημοσιεύει ακριβείς αριθμούς τηλεθέασης ή συνδρομητών για τις υπηρεσίες της, η ισχυρή αύξηση της αναφερόμενης ικανοποίησης των χρηστών για το Apple TV+ δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον διευρυνόμενο κατάλογο πρωτότυπων τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών της Apple.

Δείτε επίσης: Netflix: Νέα σειρά κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από το Minecraft

Το Apple TV+ είναι η υπηρεσία streaming που λάνσαρε η Apple τον Νοέμβριο του 2019, προσφέροντας μια συλλογή από πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ. Με στόχο να ανταγωνιστεί άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες streaming, η Apple TV+ επικεντρώνεται στη δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου, συνεργαζόμενη με διακεκριμένους δημιουργούς και παραγωγούς του χώρου της ψυχαγωγίας. Ανάμεσα στους τίτλους που ξεχωρίζουν είναι σειρές όπως το “The Morning Show“, το “Ted Lasso” και το “For All Mankind“. Η πλατφόρμα συνεχίζει να επεκτείνεται, επενδύοντας σε νέα έργα και τραβώντας την προσοχή των θεατών παγκοσμίως.

Πηγή: 9to5mac