ΑρχικήinetΤο Google Maps Timeline αποθηκεύει πλέον τα δεδομένα τοποθεσίας σας στη συσκευή

Το Google Maps Timeline αποθηκεύει πλέον τα δεδομένα τοποθεσίας σας στη συσκευή

Το Google Maps είναι μακράν η πιο δημοφιλής εφαρμογή χαρτογράφησης και πλοήγησης στο Android, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από άλλες εφαρμογές. Η υπηρεσία της Google επωφελείται από μια προσβάσιμη διεπαφή χρήστη, τακτικές ενημερώσεις και πολλές λειτουργίες που είναι κρυμμένες στα υπομενού για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε ταξίδια, να τα πραγματοποιήσετε και να ελέγξετε τα στατιστικά εκ των υστέρων. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι το Google Maps Timeline το οποίο αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας σας στο cloud, αλλά η Google πραγματοποιεί τώρα αλλαγές για να διατηρήσει αυτά τα προσωπικά δεδομένα πιο ασφαλή και ιδιωτικά.

Δείτε επίσης: Google Maps: Προτείνει Πιο Πράσινες Διαδρομές

Google Maps Timeline

Παλαιότερα γνωστή ως Ιστορικό τοποθεσίας, η λειτουργία Timeline του Google Maps σάς βοηθά να διατηρείτε ένα ημερολόγιο ταξιδίων που πραγματοποιήσατε χωρίς πρόσθετη προσπάθεια, χάρη στη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας στο παρασκήνιο. Εάν είστε συχνός ταξιδιώτης, αυτά μπορούν να δημιουργήσουν συναρπαστικές περιλήψεις για το τέλος του έτους ή απλώς εύχρηστες περιλήψεις για την ημέρα. Ωστόσο, ορισμένοι από εμάς δεν αισθάνονται πολύ άνετα να μοιράζονται τέτοιες ιδιωτικές λεπτομέρειες με τον τεχνολογικό γίγαντα και θα προτιμούσαν να τις αποθηκεύουν στη συσκευή.

Από τα τέλη του 2023, έχουμε συναντήσει συνεχή ανάπτυξη της διαχείρισης του Timeline στη συσκευή, αλλά οι αλλαγές άρχισαν να κυκλοφορούν πρόσφατα. Το προσωπικό του Android Police έλαβε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με αυτό και το Redditor /u/SOS2_Punic_Boogaloo δημοσίευσε επίσης για το ίδιο θέμα.

Εξηγώντας την αλλαγή, η Google λέει ότι δεν θα εμφανίζει πλέον δεδομένα στη διεπαφή ιστού της μετά τη μετάβαση στη διαχείριση δεδομένων τοποθεσίας στη συσκευή, μέσω της εφαρμογής Maps.

Δείτε ακόμα: Νέες δυνατότητες φόρτισης EV έρχονται στο Google Maps

Για να διατηρήσετε την πρόσβαση στα παλιά δεδομένα του Timeline σας και να διασφαλίσετε ότι η επακόλουθη συλλογή θα γίνεται τοπικά στη συσκευή σας, θα πρέπει να ενημερώσετε σε μια πρόσφατη έκδοση του Google Maps και να ακολουθήσετε τις οδηγίες σε μια ειδοποίηση push, μια ειδοποίηση εντός εφαρμογής ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβετε. Απλά πρέπει να καθορίσετε τις προτιμήσεις διαχείρισης δεδομένων σε μια συσκευή της επιλογής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το νέο σύστημα επιμελείται το Timeline για κάθε συσκευή σας ανεξάρτητα.

δεδομένα τοποθεσίας

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Timeline στους διακομιστές της Google με μη αυτόματο τρόπο ή αυτόματα. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν σκοπεύετε να μεταβείτε σε νέο τηλέφωνο ή tablet χωρίς να χάσετε τα δεδομένα του Timeline σας.

Οι χρήστες έχουν προθεσμία έως την 1η Δεκεμβρίου 2024 για να διατηρήσουν τις αποθηκευμένες επισκέψεις και τις διαδρομές τους στη συσκευή ή να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας τους. Διαφορετικά μπορεί να υποστούν μερική ή πλήρη απώλεια παλαιών δεδομένων. Εάν χάσετε την προθεσμία Google Maps Timeline, η Google θα προσπαθήσει να μετακινήσει τις τελευταίες 90 ημέρες του ιστορικού τοποθεσίας στην πρώτη συσκευή στην οποία συνδέεστε μετά την ημερομηνία λήξης και όλα τα παλαιότερα ταξίδια θα διαγραφούν αυτόματα.

Δείτε επίσης: Μοιραστείτε ζωντανά την τοποθεσία σας μέσω του Google Maps

Το Google Maps έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε στον κόσμο μας. Αυτό το απαραίτητο εργαλείο προσφέρει πλοήγηση GPS σε πραγματικό χρόνο, συνθήκες κυκλοφορίας και σχεδιασμό διαδρομής για επίσκεψη σε νέα μέρη. Με τις λεπτομερείς δορυφορικές εικόνες και τις προβολές σε επίπεδο δρόμου, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν εικονικά γειτονιές, ορόσημα και επιχειρήσεις προτού ταξιδέψουν φυσικά εκεί. Επιπλέον, η ενοποίηση των Χαρτών Google με κριτικές και αξιολογήσεις βοηθά τα άτομα να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με εστιατόρια, ξενοδοχεία και αξιοθέατα. Με τη συνεχή ενημέρωση των δεδομένων του, το Google Maps διασφαλίζει ακρίβεια και αξιοπιστία, λειτουργώντας ως ζωτικός πόρος για καθημερινές μετακινήσεις, ταξιδιωτικές περιπέτειες και οτιδήποτε άλλο σας ενδιαφέρει.

Πηγή: androidpolice

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS