Μελλοντικά όλα τα smartphone θα διαθέτουν οθόνες από άκρη σε άκρη, χωρίς κουμπιά και θύρες. Κάθε χρόνο πλησιάζουμε όλο και περισσότερο αυτό τον στόχο, καθώς οι κατασκευαστές μειώνουν το περιθώριο της οθόνης σε κάθε νέα γενιά και βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τους αισθητήρες εκτός οπτικού πεδίου.

Το φετινό iPhone 16 Pro Max αναμένεται να ακολουθήσει αυτή την τάση, με νέες φήμες να υποστηρίζουν ότι «Αυτό το smartphone θα είναι το πιο κοντινό πράγμα στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας».

Δείτε επίσης: Το πρώτο Special Edition smartphone της Nothing Phone 2a

Προηγουμένως, είχε αποκαλυφθεί ότι το iPhone 16 Pro Max θα έσπαγε ρεκόρ για τα πιο λεπτά πλαίσια σε ένα smartphone. Σήμερα, ο γνωστός leaker Ice Universe μοιράστηκε μερικές ακόμη προδιαγραφές. Σύμφωνα με τον tipster, το τηλέφωνο θα διαθέτει οθόνη 6,883 ιντσών, αλλά πιθανότατα η Apple θα την προωθήσει ως οθόνη 6,9 ιντσών. Αυτό θα το καθιστούσε μεγαλύτερο από το iPhone 15 Pro Max, το οποίο έχει οθόνη 6,7 ιντσών. Η συσκευή αναμένεται να έχει διαστάσεις 163,024 χιλιοστά × 77,575 χιλιοστά × 8,26 χιλιοστά, κάτι που θα το καθιστούσε ψηλότερο, πιο φαρδύ και κάπως πιο λεπτό από το iPhone 15 Pro Max, το οποίο έχει διαστάσεις 159,9 x 76,7 x 8,3 χιλιοστά.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, το τηλέφωνο δεν έχει αυξηθεί τόσο σε μέγεθος όσο θα αναμενόταν, παρά τη μεγαλύτερη οθόνη που απέκτησε. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τεχνολογία μειωμένων περιθωρίων (BRS).

Ο Ice λέει επίσης ότι τα πλαίσια 1.153 mm θα είναι συμμετρικά. Το Galaxy S24 Ultra, το οποίο κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ με τα πιο λεπτά πλαίσια, έχει περιθώρια 1,55 mm.

Όπως επισημαίνει ο Ice, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα όταν λαμβάνουμε υπόψη τόσο το πλάτος του bezel όσο και το μεσαίο πλαίσιο. Το iPhone 16 Pro Max ξεπερνά εύκολα τη ναυαρχίδα της Samsung.

Σύμφωνα με τον tipster, το συνολικό πλάτος του πλαισίου (στεφάνι και μεσαίο πλαίσιο) για το iPhone 16 Pro Max είναι 2,146 mm, ενώ για το Galaxy S24 Ultra είναι 3,38 mm.

Ο Ice αναφέρει επίσης ότι το πλάτος της οθόνης του iPhone 16 Pro Max θα είναι 77,6 mm, καθιστώντας το πιο συμπαγές από το Galaxy S24 Ultra, του οποίου η οθόνη έχει πλάτος 79 mm.

Γιατί είναι σημαντικές όλες αυτές οι μετρήσεις; Πρώτον, σύμφωνα με τον Ice, η σχεδίαση του iPhone 16 Pro Max είναι ανώτερη, κάτι που, φυσικά, αποτελεί υποκειμενική άποψη. Δεύτερον, και πιο σημαντικό, το iPhone μπορεί να προσφέρει πιο άνετη αίσθηση κρατώντας το.

Διαβάστε περισσότερα: Project Ara – Kυκλοφόρησε το συναρμολογούμενο smartphone της Google!

Συγκριτικά με το Galaxy S24 Ultra, η πιο συμπαγής κατασκευή του iPhone 16 Pro Max αποτελεί σημαντική ανακούφιση για τους πιθανούς αγοραστές που ανησυχούν για το μεγαλύτερο μέγεθος ενός μοντέλου Pro Max.

Πηγή: phonearena