Το ρομπότ Enabot ROLA PetPal έρχεται για να αναλάβει τη φροντίδα των κατοικιδίων σας όταν λείπετε από το σπίτι!

Όλο και περισσότερες εταιρείες ρομποτικής δημιουργούν και κυκλοφορούν ρομπότ που υπόσχονται να κάνουν την καθημερινότητά μας, στο σπίτι μας, πιο εύκολη. Τα περισσότερα από αυτά έρχονται με τη μορφή καθαριστικών ή παιχνιδιών για τη διασκέδαση μας. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, ένα ρομπότ που θα μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα του κατοικιδίου σας όταν λείπετε από το σπίτι; Το ρομπότ ROLA PetPal της Enabot είναι φτιαγμένο για τα κατοικίδια και ειδικά για τις γάτες ή τους σκύλους σας, για να τα διασκεδάζει, να τα ταΐζει και γενικά να ασχολείται μαζί τους όταν δεν είστε στο σπίτι.

Η κατοχή ενός κατοικιδίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν αρκεί απλώς να κρατάμε τα ζωάκια καλά ταϊσμένα. Χρειάζονται αλληλεπίδραση, παιχνίδι και ψυχαγωγία τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία. Το ρομπότ Enabot ROLA PetPal αναλαμβάνει αυτά τα καθήκοντα για εσάς.

Δείτε επίσης: Νέα εξέταση αίματος ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο σε σκύλους

Σε αντίθεση με τα έξυπνα στρογγυλά οικιακά ρομπότ της Enabot για ανθρώπους, το ROLA PetPal μοιάζει λίγο περισσότερο με τις δημοφιλείς ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ. Ωστόσο, έχει δύο μεγάλους τροχούς στο πλάι και κάτι σαν «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος. Το ρομπότ κινείται άνετα μέσα στο χώρο και χάρη στο σχεδιασμό του μπορεί να εναλλάσσει γρήγορα τις υπηρεσίες του, όπως παροχή ψυχαγωγίας και παροχή τροφής. Για παράδειγμα, κάνει μια απλή εναλλαγή από το Interactive Toys module στο Treat Dispenser module και αντίστροφα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα Interactive Toys ή διαδραστικά παιχνίδια του Enabot ROLA PetPal απασχολούν τα κατοικίδια με διάφορα παιχνίδια, όπως ένα ραβδί, παιχνίδια λέιζερ ή μπάλες. Η πιο ενδιαφέρουσα ενότητα, ωστόσο, είναι το Treat Dispenser που χρησιμοποιεί AI για να αναγνωρίσει το πρόσωπο του κατοικιδίου και να αφήσει μικρές λιχουδιές στο πέρασμά του όταν είναι ώρα για φαγητό.

Μπορεί επίσης να απαθανατίσει όλες αυτές τις στιγμές την ώρα που τα κατοικίδια παίζουν ή τρώνε και να στείλει φωτογραφίες ή βίντεο

στους ιδιοκτήτες.

Δείτε επίσης: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση από το FDA βρίσκεται το φάρμακο που επεκτείνει τη ζωή των μεγαλόσωμων σκύλων

Το Enabot ROLA PetPal βοηθά, επίσης στην επικοινωνία των χρηστών με το κατοικίδιο, αφού μπορούν να μιλούν στο ζωάκι από απόσταση. Μπορούν, ακόμα, να το εκπαιδεύσουν ώστε να βάζει την πατούσα του σε ένα συγκεκριμένο μέρος του ρομπότ για να στείλουν ένα μήνυμα “Hello” στο τηλέφωνo τους. Και, φυσικά, το «μάτι» της κάμερας 5MP 2,5K του ρομπότ όχι μόνο παρακολουθεί το κατοικίδιο ζώο σας αλλά διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα χάσετε ποτέ κάποια πολύτιμη στιγμή όταν δεν είστε κοντά στο κατοικίδιο.

Το ρομπότ Enabot ROLA PetPal αναλαμβάνει τη φροντίδα των κατοικιδίων σας

Εν ολίγοις, το ρομπότ ROLA PetPal δεν είναι απλώς μια διασκεδαστική και βολική συσκευή για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Έχει επίσης οφέλη για την υγεία των κατοικιδίων σας. Το διαδραστικό παιχνίδι ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας στα κατοικίδια. Επιπλέον, το σύστημα τροφοδοσίας διασφαλίζει ότι τα κατοικίδιά σας έχουν μια ισορροπημένη διατροφή και δεν τρώνε υπερβολικά. Το ρομπότ μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ζητήματα συμπεριφοράς όπως το υπερβολικό γάβγισμα ή η καταστροφική συμπεριφορά που προκαλείται από το άγχος όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Wearable συσκευή βοηθά τους σκύλους στην πρόβλεψη ενός σεισμού

Το ρομπότ αυτό είναι μια καινοτόμος και πρακτική συσκευή για ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι αγαπημένοι τους γούνινοι φίλοι φροντίζονται καλά ακόμα και όταν αυτοί δεν βρίσκονται στο σπίτι.

Πηγή: www.yankodesign.com