Φαίνεται πως η Sony αφαίρεσε την ετικέτα 8K από τα κουτιά του PlayStation 5, η οποία ήταν ευδιάκριτη στο μπροστινό μέρος από την αρχική κυκλοφορία.

Όπως παρατήρησε ο John Linneman του Digital Foundry, τα νέα κουτιά πλέον φέρουν μόνο τις ετικέτες 4K/120 fps και HDR, χωρίς να τονίζουν πια ότι η πιο πρόσφατη κονσόλα της Sony υποστηρίζει απόδοση σε 8K.

Δείτε περισσότερα: Sony: Υποβάλλει αίτηση για πιστοποίηση αντάπτορα υπολογιστή PlayStation VR2

Το IGN επικοινώνησε με τη Sony για κάποιο σχόλιο, αλλά εν τω μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι ούτε τα κουτιά στις σελίδες του PlayStation Direct φέρουν την ετικέτα 8K.

Πριν από την κυκλοφορία της κονσόλας το 2020, η Sony ανέφερε ότι “το PS5 θα είναι συμβατό με οθόνες 8K από την αρχή, και μετά από μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού, που θα μπορεί πια να την υποστηρίζει, θα αποδίδει αναλύσεις έως και 8K”.

Από τότε, ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία πραγματική υποστήριξη για τίτλους 8K, εκτός από ένα παιχνίδι με το όνομα “The Touryst”. Επιπλέον, η υιοθέτηση τηλεοράσεων 8K δεν έχει φτάσει σε επίπεδο που να αποτελεί προτεραιότητα για τους κατασκευαστές κονσολών.

Διαβάστε επίσης: Sony: Ανακοίνωσε νεό πακέτο για την κονσόλα Spider-Man 2 PS5

Η Sony δεν ήταν η μόνη που έδωσε έμφαση στο 8K το 2020. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι το Xbox Series X θα υποστηρίζει αυτή την ανάλυση. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, προειδοποίησε ότι το 8K είναι μια “φιλόδοξη τεχνολογία” και ότι “θα χρειαστούν χρόνια για να γίνει – αν ποτέ γίνει – πρότυπο στα βιντεοπαιχνίδια”.

Πηγή: ign.com